Almeria står på tur att granskas inför ligastarten i Spanien, ett lag som var snubblade nära att åka ur förra säsongen. Inför den här säsongen har man inte värvat in särskilt mycket klass i laget och jag tror man kommer få det tufft att stanna kvar.

Lag: Almeria

Säsonger i la liga: 6

Placering i fjol: 17:e

almeria

Spelare in:
Mauro Santos (Murcia), Navarro & Hemed (Mallorca), Ruben (Rayo), Quique (Guadalajara), Silva (Arsenal), Danga (Muangthong), Thomas (Atletico), Michel (Atletico MG), Mendez (Teneriffa).

Spelare ut:
Vidal (Sevilla), Suso (Liverpool), Oscar Diaz (Valladolid), Rodri (Barcelona), Nelson (Palermo), Torsiglieri (Metalist). Barbosa (Braga), Martinez (CDUC), Tebar (Brentford), Rafita (Murcia), Esteban (Oviedo), Silva (Las Palmas).

Kommentar:

Almeria var som sagt väldigt nära att åka ur förra säsongen, man räddades på målsnöret då man lyckades plocka 10 poäng på de fyra avslutande matcher, detta i en del helt galna matcher. Man hade stora problem med försvarsspelet under fjolårssäsongen och inte mycket säger att det kommer bli bättring i år. Man har nämligen inte lagt särskilt mycket pengar på några värvningar i de defensiva leden, samtidigt som man tappat viktiga mittbacken Torsiglieri tillbaka till Metalist.

Kikar vi på vad som lämnat laget så har vi en del riktigt tunga namn. Aleix Vidal var en av lagets absolut bästa spelare förra säsongen, han erbjöd en otroligt speed i anfallet och kunde på så vis överraska motståndet. Men han har nu kritat på för Sevilla och finns inte längre kvar. Suso är tillbaka i Liverpool efter lån, och även fast det var lite strul kring honom förra säsongen så presterade han på planen. Vidare så har man tappat båda strikers Oscar Diaz och Rodri, där Diaz signat för seriekonkurrenten Valladolid och Rodri beger sig tillbaka till Barcelona. Det är fyra väldigt tunga tapp detta och jag tycker inte man fyllt på med något vettigt för att täppa till luckan. Har man tänkt att Tomer Hemed ska komma in och frälsa i anfallet så är man väldigt illa ute, för det är inte ens en startspelare i la liga enligt mig.

Även fast Almeria gått bra i träningsmatcherna på försäsongen så har det varit mot väldigt dåligt motstånd, där man inte ens vunnit med imponerande siffror. Med den trupp man har i dagsläget så kommer man definitivt tillhöra botten av la liga!

/e@sy