DjokovicDags för kvartsfinaler i Paris Masters och vi bjuds på fyra fantastiska match-ups. Det har nämligen blivit så att alla de åtta spelare som är i farten idag även är de som kommer att göra upp om titeln i ATP World Tour Finals i London nästa vecka. Tennisälskare har många härliga fajter att se fram emot!

Fredagens kvartsfinaler

Fredagens kvartsfinaler spelas enligt det följande:
Stanislas Wawrinka – Novak Djokovic
Roger Federer – Juan Martin Del Potro
Rafael Nadal – Richard Gasquet
David Ferrer – Tomas Berdych

Först ut är Wawrinka – Djokovic kl. 14:00. Direkt efter följer Federer – Del Potro. Nadal och Gasquet äntrar centercourten kl. 19:30 och direkt när den fajten är över är det dags för Ferrer – Berdych.

Wawrinka – Djokovic

Djokovic har vunnit de senaste tolv matcherna mot schweizaren Wawrinka och han har inför den här matchen 14 raka vinster sedan förlusten mot Nadal i US Open-finalen. Wawrinka har varit ytterst stabil under året och det här är faktiskt hans trettonde kvartsfinal. I åttondelen tog Djokovic hand om John Isner på ett så här med facit i hand imponerande sätt. Djokovic älskar inte direkt att spela mot den hårdservande amerikanen och det var mycket jämnt i första set som gick till Isner efter tie-break. I andra och tredje set var det dock ingen match. Djokovic manglade Isner och släppte bara tre gem i andra och tredje. Wawrinka släppte bara fem set i sin åttondel mot Nicolás Almagro. Stabilt av schweizaren.

Tips: Det naturliga tipset är Djokovic, men Wawrinka är långt ifrån ofarlig.

Federer – Del Potro

Den på pappret jämnaste kvartsfinalen spelas mellan Federer och Del Potro. De två kombattanterna möttes senast i finalen i Basel förra veckan. Basel är Federers favoritturnering men den här gången fick han se sig besegrad av Del Potro. Förmodligen en mycket bitter förlust. Federer har ett bra facit mot Del Potro genom åren, men argentinaren har tre raka inomhus. Del Potro har gjort en bra säsong, men han har som vanligt förtvivlat svårt att vinna över högt rankade spelare. Federer var grymt stabil mot Kohlschreiber i åttondelen. Lugn och säker. Del Potro övertygade inte direkt mot Dimitrov. Lite för mycket slarv, särskilt i första set.

Tips: Gammal är äldst. Federer får revansch.

Nadal – Gasquet

Nadal är storfavorit mot fransosen Gasquet. Inte bara eftersom han har brutala 11-0 i inbördes matcher utan också för att han bara har förlorat fem matcher under hela säsongen i sin jakt på att ta tillbaka och behålla förstaplatsen på rankingen. Det har blivit hela tio titlar under året. I kvarten mot Janowicz försökte polacken med alla medel att stressa Nadal. Det gick sådär. Nadal tog emot Janowicz projektiler och återgäldade med ett furiöst bombardemang från bakplan. Gasquet vann i två raka set mot Kei Nishikori. Stabilt men ingen särskild värdemätare.

Tips: Nadal vinner.

Ferrer – Berdych

Det minst sexiga mötet så här på förhand. Ferrer och Berdych är inte direkt spelare som bjuder på glamourtennis. Också mycket jämnt på förhand. Ferrer är regerande mästare och har spelat bra hela säsongen. Det skvallrar hans mäktiga åtta finalplatser (dock bara två titlar) om. Berdych gör också en stabil säsong, men som vanligt saknar han de riktiga topparna. Saknas det lite vinnarskalle hos Berdych månntro? Ferrer slog programenligt Simon i kvarten i två raka set. Berdych hade en betydligt knepigare historia mot Raonic. Första set var kanske det mest sevärda på lång tid. Långt över tvåsiffrigt i tie-breaket.

Tips: Ferrer.