Capture

Ikväll är det dags för kvartsfinal i Champions Leauge och vi bjuds på två fantastiska matcher direkt. I den ena ringhörnan tar Juventus emot Barcelona och i den andra ställs Dortmund mot Monaco. Här ger vi dig förutsättningarna inför matcherna. 

Juventus vs Barcelona

Juve har en ganska fin form i ryggen efter 2-0 senast mot Chievo i ligan och avancemang i Coppa Italia efter ett tufft möte med Napoli. Tränare Allegri har ställt över några nyckelspelare de senaste matcherna för att komma så bra förberedda som möjligt. Nu har de en nästintill skadefri och pigg trupp att ställa upp med, den enda som missar matchen är kroaten Pjaca, men det är å andra sidan inget kännbart tapp. För Juventus är det verkligen upp till bevis nu. Är det ett lag som kan ”gå för det” i Champions League? Eller faller de återigen på målsnöret?

Ur ett Juve-perspektiv kan man knappast få ett bättre läge att slå ut Barca än nu. Till skillnad från Barca har Juve gått på sparlåga i ligan och kunnat rotera i truppen. De har gjort det som krävts men inte så mycket mer. Högstanivån är riktigt hög och det känns som de bara väntar på att få ut det. Nu möter man ett skadedrabbat Barca med nedåtgående form som sladdat i ligan och inte kunnat rotera på grund av tabelläget. Men Barcelona är Barcelona och det är inte ett lag man kan räkna ut. Fråga bara PSG…

För Barcelonas del saknas en hel del viktiga kuggar som Aleix Vidal, Rafinha, Arda Turan och avstängde Sergio Busquets.

Dortmund vs Atletico Madrid

Borussia Dortmund har haft problem i ligan och ligger nu fyra, tränare Thomas Tuchel har ifrågasatts från alla håll och kanter. Dortmund är just nu en klubb i disharmoni och det känns inte som att spelarna riktigt tror på Tuchels idéer. Han nämns ofta som en slipad taktiker som är expert på att manövrera ut sina motståndare. Det har vi inte sett mycket av under säsongen.

Skadeläget i hemmalaget ser allt annat än bra ut. Gonzalo Castro, Shinji Kagawa, Julian Weigl, Lukasz Piszczek, Eric Durm och Mario Götze missar alla matchen på grund av skador. Däremot ser Marco Reus ut att kunna spela igen efter en tids frånvaro.

I Monaco är det lite mer positiva tongångar. Formen är god och de leder ligan med tre poängs marginal ner till PSG. Skadeläget oroar dock en del även hos Monaco. I kvällens match saknas Bakayoko, Djidril Sidibe, Guido Carrillo och Gabriel Boschilla.

Slutligen vill vi pusha för 888sports fantastiska erbjudande som gäller exklusivt för Champions League. Om du registrerar dig på sajten kan du spela på boostade odds i matchen mellan Juventus-Barcelona.

888sport