RealmadridronaldoChampions League vänder och Juventus får en chans att ta revansch på Real Madrid efter förlusten på Bernabéu för ett par veckor sedan. Juventus har kniven på strupen medan de vita från Madrid kan säkra avancemang till åttondelsfinalen redan här i den fjärde omgången. Vem av Conte och Ancelotti går segrande ur denna fajt?

Match: Juventus – Real Madrid
Arena: Juventus Stadium, Torino
Avspark: 20:45 tisdag 5/11

Senaste matcherna för lagen

Juventus har fått ordning på defensiven efter inledningen av oktober då det rasade in bollar bakom Buffon. Nu har man tre raka segrar och en målskillnad på 7-0. I ärlighetens namn har väl motståndet inte varit av världsklass, men en vinst är en vinst och det är alltid starkt att hålla nollan.

Real Madrid åkte på en förlust borta mot Barcelona i el Clásico, men i övrigt har man gått på alla cylindrar, åtminstone framåt. Tio mål på de senaste två fajterna imponerar, men fem insläppta på samma två matcher kanske har satt lite nerver i fans till marängerna och griller i huvudet på Ancelotti.

Senaste 5 Juventus
Fiorentina – Juventus 4-2
Real Madrid – Juventus 2-1
Juventus – Genoa 2-0
Juventus – Catania 4-0
Parma – Juventus 0-1

Senaste 5 Real Madrid
Real Madrid – Málaga 2-0
Real Madrid – Juventus 2-1
Barcelona – Real Madrid 2-1
Real Madrid – Sevilla 7-3
Rayo Vallecano – Real Madrid 2-3

Skadeläget

Juventus saknar Chiellini, som ju fick se det röda kortet i första mötet med Real Madrid. Sedan tidigare är Pepe, Lichtsteiner och Vucinic borta. Stentuffe och urstarke Chiellini är ett rejält avbräck. De övriga går att ersätta.

Real Madrid verkar ha lyckats fantastiskt med försäsongsträningen. Det är bara Coentrão som inte är tillgänglig för spel.

Troliga startelvor
Conte spelade med fyra i backlinjen på Bernabéu. För att säkra defensiven gör han förmodligen det även den här gången. På mitten är Vidal självskriven. Spelar han med Pirlo och Pogba eller gör han plats för Asamoah eller Isla?

Ancelottis stora huvudbry (ett angenämt sådant) är om han ska spela med två eller tre centralt. Det avgörs av om han vill ha med Bale på plan eller inte. Med Bale blir det två på mitten, förmodligen Alonso och Khedira.

Juventus: Buffon – Ogbonna, Bonucci, Barzagli, Cáceres – Vidal, Pogba, Pirlo – Marchisio, Tevez, Llorente

Real Madrid: Casillas – Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa – Khedira, Illaramendi, Modric – Di Maria, Ronaldo, Benzema

Att hålla ögonen på

Conte och Ancelotti. Vad spelarna på plan är kapabla att prestera är väl känt. Det är 22 världsspelare som kommer att springa ut på gräset på Juventus Stadium. Det finns risk (eller chans, beroende på hur man ser det) att den här fajten kommer att bli en tränarnas kamp. Både Conte och Ancelotti är listiga och hur poängen fördelas i matchen är avgörande för båda lagen. Juventus bör vinna. Real Madrid seglar vidare till åttondelen med ett oavgjort resultat. Hur agerar tränarna?