diego-milito-scored-hat-trick-inter-game-included-penalties-red-c-311780I den sista omgången innan juluppehållet i Serie A bjuds vi på en riktig godbit i Derby della Madoninna mellan de två stadsrivalerna Inter och Milan. Den här gången är det Inter som har favör av att vara hemmalag på gemensamma stadion Guiseppe Meazza/San Siro. Ska Inter fortsätta sin fina trend i derbyt eller ska Milan lyckas vinna sitt första derby sedan april 2011?

Match: Inter – Milan
Spelplats: Guiseppe Meazza, Milano
Avspark: 20:45

Senaste matcherna för lagen

När Inter och Milan (eller vice versa) möts på San Siro eller Guiseppe Meazza (beroende på var man har sina sympatier) blir det alltid sevärda affärer. Det bästa är kanske att det inte spelar någon som helst roll hur lagen är placerade i tabellen eller hur formen ser ut. Det nederlagstippade laget kan mycket väl gå och vinna och det dessutom övertygande.

Inter har tappat lite mark i kampen om platserna till Champions League på sistone. Spelschemat i ligan har inte varit oöverkomligt men det har bara blivit tre poäng på de senaste fyra matcherna. Senast fick man sig en lektion på San Paolo i Neapel då man förlorade med 4-2.

Milans säsong är ingen höjdare så här långt men om vi känner de rödsvarta rätt så kommer de att gneta sig upp i tabellen under våren och sakta men säkert närma sig platserna i Europa. Då krävs det dock bättre spel än vad man har bjudit på under hösten. På sistone har det blivit väldigt många oavgjorda matcher i ligan. 2-2 mot Roma senast var godkänt, men 2-2 mot Livorno, 1-1 mot Genoa och 0-0 mot Chievo är inget som skrämmer direkt.

Senaste 5 Inter
24/11 Bologna – Inter 1-1 (Serie A)
1/12 Inter – Sampdoria 1-1 (Serie A)
4/12 Inter – Trapani 3-2 (Coppa Italia)
8/12 Inter – Parma 3-3 (Serie A)
15/12 Napoli – Inter 4-2 (Serie A)

Senaste 5 Milan
26/11 Celtic – Milan 0-3 (Champions)
1/12 Catania – Milan 1-3 (Serie A)
7/12 Livorno – Milan 2-2 (Serie A)
11/12 Milan – Ajax 0-0 (Champions)
16/12 Milan – Roma 2-2 (Serie A)

Tidigare möten

Inter har ett skapligt övertag på Milan de senaste säsongerna. Av de fyra matcherna de senaste två säsongerna har Inter vunnit tre medan en match har slutat oavgjort. Säsongen innan dess vann dock Milan båda mötena utan att släppa in mål. Säger historien oss något? Nej, inte mycket. Det är något extremt svårt att förutse resultatet i Derby della Madoninna.

24/2 2013 Inter – Milan 1-1
7/10 2012 Milan – Inter 0-1
6/5 2012 Inter – Milan 4-2
15/1 2012 Milan – Inter 0-1
2/4 2011 Milan – Inter 3-0
14/11 2010 Inter – Milan 0-1

Skadeläget

Inter har Ricky Alvarez avstängd, vilket är ett ganska tungt avbräck. Övriga icke disponibla spelare är Samuel, Chivu, Milito och Mariga. Milito skulle möjligen platsa men i övrigt innebär skadorna inga problem för Inter.

Lite större problem hos Milan, där Montolivo är avstängd och Robinho, Silvestre, Abate, Amelia, Birsa och El Shaarawy är skadade. Det saknas inte kvalitet i Milans trupp, men dessa avbräck är ganska betydande.

Troliga startelvor
Inter: Handanovic – Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus, Jonathan – Taider, Cambiasso, Kovacic, Nagatomo, Guarin – Palacio

Milan: Abbiati – De Sciglio, Bonera, Zapata, Constant – Poli, De Jong, Muntari – Kaka, Balotelli, Matri

Att hålla ögonen på

Inters Rodrigo Palacio. Inter har haft många fantastiska strikers genom åren. Ronaldo, Vieri och Zlatan är bara några av de stora namnen som dominerat på Guiseppe Meazza de senaste decennierna. Rodrigo Palacio kommer aldrig att bli en riktigt stor stjärna men han är en uppskattad pjäs i Mazzarris lagbygge och han gör alltid en stor arbetsinsats. Han är framför allt en grym boxspelare men kan också med sin teknik göra ett par försvarare och gå på avslut utanför straffområdet.

Oddsen

De flesta spelbolag är överens om att oddset för oavgjort ska ligga omkring 3.30. Spelbolagen är dock desto mer oense om oddsen för hemma- respektive bortaseger. Vissa spelbolag ger Milan en liten favör medan andra ser Inter som minimala favoriter. Det blev 1-1 senast och med tanke på båda lagens senaste facit med en drös oavgjorda kanske ett spel på oavgjort känns rätt?