Ännu en dag med spansk cupfotboll där Barcelona reser till huvudstaden för ett returmöte med Getafe. Man har betryggande 4-0 med sig i ryggsäcken från första mötet så detta kan bli ett riktigt sömnpiller.

  • Match: Getafe – Barcelona
  • Arena: Coliseum Alfonso Pérez
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Regn under dagen men uppehåll vid matchstart, runt 5 grader.

getafecolunga

Getafe hade inga större problem med Girona i förra cupomgången där man avancerade efter sammanlagt 5-2. Men att möta ett lag från segundan går inte att jämföra med ett möte mot Barcelona, vilket man även fick känna på för en vecka sedan. Det stod länge 2-0 till Barcelona och då hade ändå Getafe haft en liten möjlighet att vända på steken. Men Messi släpptes in i andra halvlek och med två mål i slutskedet av matchen så dödade han den här cupomgången. För Getafe gäller det att spela av den här matchen på ett bra sätt inför hemmafansen, man lär knappast tro på någon mirakelvändning.

Tre senaste i cupen:

Barcelona 4-0 Getafe
Getafe 4-1 Girona
Girona 1-1 Getafe

Skador/avstängningar/vilar: Escudero, Valera, Lopo, Gavilán, Mosquera  

Cupstatistik:

Hörnor för: 20 (6,7 per match)
Hörnor emot: 14 (4,7 per match)

Gula kort: 9 (3 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Gil Manzano

domaremanzano

Ligastatistik:

Gula kort: 44 (4,4 per match)
Röda kort: 1

Gil Manzano är en helt ok domare och den här matchen lär knappast vara en av de svåraste matcherna i hans karriär. Snittar 4,4 gula kort i ligan den här säsongen och det innebär att han är en av de lugna domarna i la liga. Första mötet mellan dessa lag så fick vi se fem stycken gula kort och jag skulle bli förvånad om vi hamnar så högt idag. Kortlinan hos bet365 ligger på ö/u 3,5 just nu och jag tror nog vi kan krypa under den i afton.

………………………………….

barcelona2

Barcelona fick en chockstart i sitt cupäventyr då Cartagena, från den spanska tredjeligan, gjorde 1-0 på de spanska giganterna. Men efter detta gjorde Barcelona processen kort med Cartagena och avancerade med totalt 7-1 över två matcher. Man hade heller inga större problem med att slå hål på Getafe där man dominerade fullständigt i första mötet. Fokus bör nu ligga på helgens bortmatch mot Levante, men Barcelona har ändå med sig en bra trupp till den spanska huvudstaden. Man vill bara spela av den här matchen utan att dra på sig några onödiga skador och jag tror bland annat att man lämnar Messi på bänken.

Tre senaste i cupen:

Barcelona 4-0 Getafe
Barcelona 3-0 Cartagena
Cartagena 1-4 Barcelona

Skador/avstängningar/vilar: Iniesta, Jordi Alba, Busquets 

Cupstatistik:

Hörnor för: 19 (6,3 per match)
Hörnor emot: 11 (3,7 per match)

Gula kort: 2 (0,7 per match)
Röda kort: -


Jag tror som sagt på 90 minuter sömnpiller då det här dubbelmötet dog på Camp Nou för en vecka sedan. Skulle Barcelona pilla in en boll så innebär det att Getafe måste göra sex stycken för att avancera vidare, vilket inte kommer hända. Det kommer även vara riktigt kallt fotbollsväder i afton, något som knappast lär höja temperaturen ute på planen.

Mitt tips: 0-2 (7,50 @ bet365)

Kommentera gärna om ni har egna tips eller spel i matchen!

/e@sy