Vi beger oss idag till Cornella El Prat där det är match mellan Espanyol och den gula ubåten Villarreal. Matchen kompletterar omgång 25 av la liga och jag tycker det känns väldigt svårt att tippa utgången här.

  • Match: Espanyol – Villarreal
  • Arena: Cornella El Prat
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Risk för regn och runt 8 grader

espanyolgarcia1

Espanyol har väldigt fin form för dagen där man plockat tre vinster och ett kryss på sina fem senaste matcher. Extra imponerande är förra omgångens vinst där man slog tillbaka Athletic Bilbao San Mamés med 2-1. Men jag tycker inte man var värda vinsten där och Espanyol är absolut inget lag som man ska förlita sig på, det är väldigt mycket upp och ner i prestationerna. Inga skadebekymmer hos laget vilket innebär att tre spelare får vila den här matchen.

Tre senaste:

Athletic 1-2 Espanyol
Espanyol 1-0 Granada
Betis 2-0 Espanyol

Skador/avstängningar/vilar: Víctor Álvarez, Raúl Rodríguez, Torje

Hörnor för: 117 (4,9 per match)
Hörnor emot: 129 (5,4 per match)

Gula kort: 61 (2,5 per match)
Röda kort: 3

………………………………….

Domare: José Antonio Teixeira Vitienes

domareteixeira

Gula kort: 100 (7,1 per match)
Röda kort: 7 (0,5 per match)

Äldre broder Teixeira Vitienes håller alltså i pipan denna måndag och då kan det sluta precis hur som helst. Han är den domare i la liga som har överlägset högst kortsnitt och vi har inte sett några tendenser på att han kommer lugna ner sig. Senaste ligamatchen han dömde var mellan Granada och Betis, en match han vispade ut nio gula och två röda kort i. Betsson har lagt sin lina på 6,5 gula kort och den tror jag att vi kliver över till 1,97. Tycker även man kan testa en liten slant på ett rött kort i matchen till 2,70 hos betsson. Kikar vi på enskilda spelare så är Victor Sanchez alltid ett hett tips när det kommer till gula kort.

………………………………….

villarrealbruno

Villarreal hade en imponerande start på säsongen men har nu kommit ner på jorden lite. Man ligger fortfarande på en väldigt fin sjätteplats men formen är inte på topp och man kommer in här med två raka ligaförluster. Senaste förlusten mot Celta Vigo (0-2) skapade man ändå en hel del framåt och jag kan tycka att man förtjänade minst en poäng i den matchen. Viktigt är att man får tillbaka anfallare Uche från skada, han är lagets bästa målskytt med 11 fullträffar den här säsongen.

Tre senaste:

Villarreal 0-2 Celta Vigo
Real Madrid 4-2 Villarreal
Villarreal 3-1 Osasuna

Skador/avstängningar/vilar: Aquino, Pepe Íñiguez, Pantic, Cani, Óliver Torres

Hörnor för: 155 (6,5 per match)
Hörnor emot: 139 (5,8 per match)

Gula kort: 46 (1,9 per match)
Röda kort: 2


Jag skulle aldrig våga mig på 1×2 i den här matchen då det känns som det kan svänga åt vilket håll som helst. Espanyol har förvisso formen men samtidigt så har man inte spelat särskilt övertygande på slutet och Villarreal är ett bra lag. Målmässigt så kan detta bli ett riktigt målkalas samtidigt som det mycket väl kan sluta mållöst, så över/under skulle jag heller inte våga röra.

Testar tre mindre spel i matchen:

Över 6,5 gula kort – 1,97 @ betsson- 1,5/10 units

Victor Sanchez gult kort – 1,75 @ betsson- 0,5/10 units

Rött kort i matchen – 2,70 @ betsson- 0,5/10 units

/e@sy