Vi är framme vid kvartsfinal av Copa del Rey och i kväll spelas det första mötet av två mellan Espanyol och Real Madrid på Cornella El Prat. Dessa lag möttes i ligan nyligen och även fast det var jämnt i siffrorna så var det klasskillnad på planen.

  • Match: Espanyol – Real Madrid
  • Arena: Cornella El Prat
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: 

espanyolgarcia1

Espanyol hade stora bekymmer att ta sig förbi segundalaget Alcorcon i förra omgången av cupen, där man till slut avancerade med sammanlagt 4-3. Nu ägde man hemmamötet fullständigt och det ska sägas att det var rätt lag som gick vidare, men är man lika lama i försvarsspelet idag så blir man straffade, för man kommer inte göra fyra mål på Real Madrid. Formen är även lite tveksam hos Espanyol trots att man kommer från en ligavinst mot Celta Vigo (1-0) i helgen. Spelet var under all kritik  i den matchen och man blev räddade av ett sent mål från kapten Sergio Garcia.

Tre senaste i cupen:

Espanyol 4-2 Alcorcon
Alcorcon 1-0 Espanyol
Espanyol 2-0 Jaen

Skador/avstängningar/vilar: Lopez, Simao, Fuentes

Cupstatistik:

Hörnor för: 22 (5,5 per match)
Hörnor emot: 12 (3 per match)

Gula kort: 4 (1 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Clos Gómez

domaregomez

Ligastatistik:

Gula kort: 54 (4,9 per match)
Röda kort: 4

Clos Gómez är en av de mer erfarna domarna i la liga och brukar hålla en bra nivå i sina matcher allt som oftast. Snittar runt fem gula kort den här säsongen och kikar vi på de möten han dömt så tycker jag inte det är speciellt farligt. Kortlinan hos bet365 ligger på 5,5 i den här matchen och jag tycker det känns svårtippat om vi går över eller under. Senast lagen möttes för dryga veckan sedan så landade vi på blygsamma tre kort.

………………………………….

Realmadridronaldo2

Real Madrid har bra självförtroende för dagen och hade inga större bekymmer med att avfärda Osasuna i den förra cupomgången med sammanlagt 4-0. Även i ligaspelet trummar man på och efter vinsten mot Betis (5-0) är man nu bara en poäng bakom Atlético Madrid och Barcelona. Med fyra dagar kvar tills nästa match hemma mot Granada kan jag tänka mig att Ancelotti trycker ut en relativt stark elva här för att fixa ett bra resultat inför returen hemma på Santiago Bernabéu. Vi har kommit såpass långt i turneringen nu att man inte har råd att rotera runt allt för mycket i startelvorna.

Tre senaste i cupen:

Real Madrid 2-0 Osasuna
Osasuna 0-2 Real Madrid
Real Madrid 2-0 Olimpic Xativa

Skador/avstängningar/vilar: Varane, Coentrao, Khedira

Cupstatistik:

Hörnor för: 14 (3,5 per match)
Hörnor emot: 15 (3,75 per match)

Gula kort: 10 (2,5 per match)
Röda kort: 1


Som vanligt när det gäller cupmatcher tycker jag man ska hålla ner insatserna, och framförallt vänta in startelvorna. Dessa lag möttes i ligan för dryga veckan sedan och då blev Espanyol totalt utspelade trots en smickrande 0-1 förlust. Ställer gästerna upp med en lika slagkraftig elva idag och har lite skärpa i avsluten så kommer Espanyol få det jobbigt.

Mitt tips: 0-2 (7,00 @ bet365)

/e@sy