Fredagsmatchen i la liga hämtar vi denna vecka från Cornella El Prat där Espanyol gästas av Granada. Två otroligt jämna lag och det känns verkligen som den här matchen kan gå åt vilket håll som helst.

  • Match: Espanyol – Granada
  • Arena: Cornella El Prat
  • Matchstart: 21:00
  • Väder: Inget regn och runt 13 grader

espanyolgarcia

Espanyol ligger på en mittenposition i ligan och har spelat in 26 poäng så här långt. Spelet har varit väldigt mycket upp och ner under säsongen och som jag skrivit tidigare så är det omöjligt att veta vart man har det här laget. Man kommer från en förlust mot jumbon Real Betis (0-2) på bortagräs i senaste omgången och spelet var under alla kritik där. Det skapades knappt en vettig chans framåt under 90 minuter och man lär upp ett par snäpp om det ska bli tre poäng här.

Tre senaste:

Betis 2-0 Espanyol
Valencia 2-2 Espanyol
Espanyol 1-0 Celta Vigo

Skador/avstängningar: Capdevila

Hörnor för: 108 (4,9 per match)
Hörnor emot: 121 (5,5 per match)

Gula kort: 56 (2,5 per match)
Röda kort: 2

………………………………….

Domare: Ignacio Iglesias Villanueva

domareignacio

Gula kort: 67 (5,6 per match)
Röda kort: 2

Ignacio Iglesias Villanueva är ingen personlig favorit hos mig och han kan verkligen ha sina matcher där det ballar ur fullständigt. Jag förväntar mig en tuff och tät match idag och det är just i dessa matcher som han vevat runt med korten. Ignacio dömde faktiskt första ligamötet mellan dessa två lag och då slutade vi på sju gula och ett rött kort. Betsson har sin lina på 5,5 gula kort och den tror jag vi glider över till fina 2,02. Ska man spela kortspel på enskilda spelare så tycker jag att man ska ha Manuel Iturra i åtanke, vi får 3,00 på det spelet hos betsson.

………………………………….

granada1

Granada har halkat ner till en 14:e plats i ligan och har två poäng upp till kvällens motståndare. Formen är inget att skryta om då man dragit på sig tre förluster på de fem senaste matcherna och bara plockat fyra poäng. Man kommer närmast från en 1-2 förlust på hemmagräs mot Celta Vigo och som vanligt så skapade man bra många fler chanser än sina motståndare. Men man har förtvivlat svårt att sätta bollarna och då plockar man heller inga poäng.

Tre senaste:

Granada 1-2 Celta Vigo
Real Madrid 2-0 Granada
Granada 0-0 Osasuna

Skador/avstängningar: Ighalo, Mainz

Hörnor för: 124 (5,6 per match)
Hörnor emot: 108 (4,9 per match)

Gula kort: 60 (2,7 per match)
Röda kort: 3


Förväntar mig en målsnål och jämn tillställning då inget av dessa lag brukar vara inblandade i några målfyrverkerier, dessutom har det varit väldigt målsnålt om vi kikar till de tre senaste inbördes mellan dessa lag. Espanyol plockade hem rond ett när man besegrade Granada med 1-0 på bortagräs tidigare på säsongen, siffror som mycket väl kan bli de omvända ikväll. Jag tycker man kan spela under 2,5 mål (1,66 @ betsson) i den här matchen med gott samvete, och sedan kommer jag garanterat sätta en liten peng på den raka tvåan (4,50 @ betsson) som betalar oerhört bra. Det här är en 50/50 match och Granada ska inte stå i över 4 ggr pengarna.

Mitt tips: 0-1 (9,80 @ betsson)

Kommentera gärna om ni har egna tips och funderingar kring matchen!

/e@sy