Katalanskt derby idag när Barcelona beger sig den lilla biten till Cornella-El Prat för att gästa Espanyol. Pressen ligger helt klart på Barcelona som måste vinna om man vill vara med i racet om ligaguldet.

  • Match: Espanyol – Barcelona
  • Arena: Cornella-El Prat
  • Matchstart: 16:00
  • Väder: Kraftig vind och runt 18 grader

espanyolgarcia1

Espanyol har fin form för dagen där man endast inkasserat en förlust på de fem senaste matcherna. Nu senast slog man tillbaka Malaga på bortagräs med 2-1, där anfallare Sergio Garcia var en stor segerorganisatör med ett mål och en assist. Det kommer även krävas att Garcia är på topp idag om Espanyol ska stjäla några poäng, för i övrigt är det blekt framåt. Defensivt håller man dock väldigt bra klass och man har även en av ligans bästa målvakter i Casilla. Tre insläppta mål på de fem senaste matcherna innebär att Barcelona kommer få slita för målen idag.

Tre senaste:

Malaga 1-2 Espanyol
Espanyol 0-0 Levante
Atlético 1-0 Espanyol

Skador/avstängningar/vilar: Torje

Hörnor för: 148 (4,9 per match)
Hörnor emot: 169 (5,6 per match)

Gula kort: 78 (2,6 per match)
Röda kort: 3

………………………………….

Domare: Clos Gómez

domareclosgomez

Gula kort: 91 (5,4 per match)
Röda kort: 6

Clos Gómez är en väldigt rutinerad herre, men för den delen inte särskilt bra. Han har ett ganska högt kortsnitt den här säsongen och det utan att ha dömt särskilt många heta matcher. När det nu vankas derby så tror jag att det kommer kastas ut en hel del kort och den lina som betsson erbjuder (5,5) tror jag att vi kommer kliva över. Betsson erbjuder även 1,70 på att Victor Sanchez får ett gult kort, vilket känns hugget i sten för den forna barcelonaspelaren. Ett rött kort på Sanchez får man 10,00 för och det känns inte heller omöjligt.

………………………………….

barcelonamessi5

Barcelona följde upp vinsten i El Clásico med att besegra Celta Vigo på hemmagräs med komfortabla 3-0. Det innebär att man hoppade upp på en andraplats i tabellen där man ligger en pinne bakom serieledande Atlético. Man har därför inte råd med några misstag i avslutningen av la liga och vid vinst här så har man en riktigt bra chans att ta över förstaplatsen, då Atlético ska resa till Bilbao för en riktigt tuff bortamatch. Men Barcelona får klara sig utan knäskadade Victor Valdes och det är givetvis ett väldigt stort avbräck. Pinto är en riktigt bra reflexmålvakt men i övrigt så är han en säkerhetsrisk utan dess like.

Tre senaste:

Barcelona 3-0 Celta Vigo
Real Madrid 3-4 Barcelona
Barcelona 7-0 Osasuna

Skador/avstängningar/vilar: Valdes

Hörnor för: 193 (6,4 per match)
Hörnor emot: 127 (4,2 per match)

Gula kort: 51 (1,7 per match)
Röda kort: 1


Det känns som det kommer bli mycket krig ute på planen idag där Espanyol jagar en europaplats och inte gärna vill hjälpa Barcelona i toppen av tabellen. Det faktum att det kommer blåsa en hel del gynnar dock gästerna som nästintill bara spelar efter backen. Tajt och målsnålt brukar vara melodin mellan dessa lag på Cornella-El Prat och jag tycker det luktar samma visa idag. Bet365 erbjuder 2,075 för under 3 mål (goal line) och det kan jag känna är värt en liten slant.

Mitt tips: 0-2 (7,50 @ bet365)

/e@sy