Fredagsmatch som vanligt i spanska la liga och idag beger vi oss till Martínez Valero där Elche gästas av Osasuna. Två lag som båda ligger på 25 inspelade poäng i tabellen och vi kan nog räkna med en väldigt tajt match ikväll.

  • Match: Elche – Osasuna
  • Arena: Martínez Valero
  • Matchstart: 21:00
  • Väder:

elche1

Elche har gjort det riktigt bra som nykomlingar och placerar sig på en 12:e plats just nu. Men man har bara fyra poäng till godo på nedflyttningsstrecket och det är detta streck som man får koncentrera sig på för tillfället. Formen är helt ok där man plockat två segrar och två oavgjorda resultat på de fem senaste matcherna. Nu har poängen tagits mot väldigt billigt motstånd, men Osasuna kan vi definitivt placera i samma fack.

Tre senaste:

Valladolid 2-2 Elche
Elche 1-0 Almeria
Sociedad 4-0 Elche

Skador/avstängningar: Carles Gil, Márquez, Pelegrín, Álvaro

Hörnor för: 120 (5,2 per match)
Hörnor emot: 107 (4,7 per match)

Gula kort: 69 (3 per match)
Röda kort: 3

………………………………….

Domare: José Hernández Hernández

domarealejandro

Gula kort: 41 (4,6 per match)
Röda kort: 4

José Hernández Hernández som ansvarar för kvällens match är en oerfaren domare som endast är 32 år gammal. Men han är helt klart en duglig domare som snittat 4,5 gula kort hittills denna säsong, vilket inte är speciellt farligt. Nu tror jag dock att kvällens match kommer vara riktigt hård och tajt, så det kan nog komma lite fler kort än vanligt. Hernández har även slängt ut det röda kortet tre gånger på sina fyra senaste matcher, så han har värmt upp ordentligt. Kortlinan hos bet365 ligger på 5,5 och jag tror vi kan vi kan komma att gå över den.

………………………………….

osasunariera1

Osasuna har precis som Elche plockat en del poäng på slutet och har hoppat upp till en 14:e plats i ligan, på samma poäng som kvällens motståndare. Man spelar oftast väldigt tajt på bortagräs och jag tror absolut inte att taktiken kommer vara annorlunda ikväll, man kommer krypa ihop i försvaret och sticka iväg på kontringar när tillfälle ges. Något man ska tänka på är att Osasuna släpper till väldigt många hörnor med sitt försvarsspel.

Tre senaste:

Osasuna 2-0 Getafe
Villarreal 3-1 Osasuna
Osasuna 1-5 Athletic

Skador/avstängningar: De las Cuevas, Sisi, Puñal

Hörnor för: 108 (4,7 per match)
Hörnor emot: 154 (6,7 per match)

Gula kort: 63 (2,7 per match)
Röda kort: 8


Det känns som det ska väldigt mycket till för att detta ska bli någon klang och jubel festival med många mål. Osasuna kommer som sagt backa hem till en början och prio ett ligger helt klart på försvaret där. Både Elche och Osasuna snittar nästan ett mål per match den här säsongen och jag tror inte att man bättrar på de siffrorna efter 90 minuter på Martínez Valero. Under 2 mål (asian) ger 1,925 hos bet365 och är värt en liten slant tycker jag, tror det blir en 1-0 vinst åt något håll.

Mitt tips: 1-0 (6,00 @ bet365)  eller 0-1 (8,00 @ bet365)

/e@sy