Copenhagen CupPå söndag är det dags för Copenhagen Cup på Charlottenlund Travbane utanför Köpenhamn. Copenhagen Cup är ett Grupp 1-lopp i den internationella travcirkusen och statusen är hög. Så har det varit till och från ända sedan 1928 då loppet kördes för första gången.

Genom åren har många mycket framgångsrika hästar segrat på ovalen. Under 2000-talet har till exempel namn som Victory Tilly, Gidde Palema och Steinlager varit snabbast runt de 2011 meter som loppet sträcker sig över.

Maven och B.B.S Sugarlight

Vi har lite dåligt med svenskintressen på Charlottenlund den här upplagan av Copenhagen Cup, men amerikanskägda stoet Maven, som tränas och körs av Jimmy Takter, får väl ses som ett svenskhopp. Maven är också en av förhandsfavoriterna, detta tillsammans med B.B.S. Sugarlight som kommer från en fantastisk insats i Olympiatravet.

Den häst som har lägst startodds i skrivande stund är emellertid Robert Bi. En slant på Robert Bi på Racebets betalar i runda slängar 2.90 gånger pengarna. För lite mer avkastning kanske ett spel på tyska hästen Banks vara ett alternativ. Formen är god och det finns ett antal experter som menar att den sexårige valacken ska ha större segerchanser än vad oddset på omkring 15 gånger pengarna skvallrar om.

Startuppställningen i Copenhagen Cup

Numreringen avser startspår.
1. Robert Bi
2. Maven
3. Banks
4. Classic Grand Cru
5. Repay Merci
6. Backfire
7. O’Grady
8. Voltigeur de Myrt
9. B.B.S.Sugarlight
10. Support Justice