Manchester CityDet börjar dra ihop sig mot sluttampen på gruppspelet i Champions League. Ett par lag är redan klara för åttondelsfinalen, men några förhandsfavoriter är mycket illa ute. Dessutom finns ju tredjeplatsen att spela om. Den ger nämligen en plats i Europa League. Här får du alla förutsättningar inför den femte omgången i gruppspelet för grupperna A-D.

Grupp A
Bayer Leverkusen – Manchester United
Shakhtar Donetsk – Real Sociedad

Nyckelmatch i Leverkusen där både hemmalaget och Manchester United har läge att koppla ett grepp om förstaplatsen. Med tre poäng säkrar United förstaplatsen i gruppen. Med tre poäng för Leverkusen har man sedan chansen att spela hem gruppen i sista matchen mot Real Sociedad. United kommer från två tappade poäng på övertid mot Cardiff. Leverkusen spelade 1-0 borta mot Hertha Berlin i helgen. Viktigt att notera är att Robin van Persie och Nemanja Vidic inte kommer att spela.

Shakhtar kan faktiskt också blanda sig i striden om platserna i åttondelen. Med seger hemma mot Real Sociedad går man upp på åtta poäng, det vill säga samma poäng som United för närvarande har och en poäng mer än Leverkusen.

Grupp B
Real Madrid – Galatasaray
Juventus – Köpenhamn

Juventus är piskade att vinna för att ha chansen till avancemang. Köpenhamn har å andra sidan också mycket att spela för. Det finns ju en chans att FCK faktiskt tar sig till åttondel. Juventus är i suverän form. Framför allt håller man soprent framför mål. Anfallskraft finns så det räcker och blir över, så FCK har en riktig utmaning framför sig.

Real Madrid är redan klara gruppsegrare. Förmodligen slår man inte av på takten bara för det. Det finns ett gäng hungriga spelare som vill komma in och visa att de är namn för startelvan. Dessutom är det väl ingen av de ordinarie spelarna som gärna står över chansen att spela mot Champions League hemma på Bernabéu. Gala innehar för närvarande andraplatsen i gruppen, men vid tre poäng för Juventus eller FCK halkar man efter.

Grupp C
Anderlecht – Benfica
PSG – Olympiakos

PSG har imponerat och toppar gruppen på 10 poäng. Olympiakos har ett grepp om andraplatsen med sina 7 poäng medan Benfica står på 4 poäng och Anderlecht bara har plockat en pinne så här långt. Kvällens resultat kan dock stuva om i tabellen ordentligt. Med en seger för Benfica borta mot Anderlecht kan portugiserna utmana om andraplatsen. Med tre poäng för Olympiakos får PSG faktiskt en utmanare om förstaplatsen. Olympiakos har fått kontroll över bortaspöket, så det kan vara på sin plats att utfärda en mindre varning för grekerna på Parc des Princes i Paris. Men Zlatan ordnar väl tre poäng?

Grupp D
CSKA Moskva – Bayern München (obs kl. 18:00)
Manchester City – Viktoria Plzen

Bayern München är i förarsätet efter fyra raka vinster och man säkrar gruppsegern vid vinst mot CSKA Moskva borta. Manchester City är i praktiken klara för avancemang. Samtidigt har City faktiskt chansen att utmana Bayerns giganter om förstaplatsen. CSKA Moskva har enbart en teoretisk chans att nå andraplatsen och ska nog fokusera på att hålla Viktoria Plzen bakom sig i fajten om platsen till Europa League. Viktoria Plzen kan nå tredjeplatsen men då krävs det ett bra resultat borta mot Manchester City och med Citys nuvarande form på hemmaplan (21 gjorda mål på senaste fyra) ska det till ett mirakel om tjeckerna ska plocka poäng.