Tidig match på Camp Nou denna lördag då Barcelona och Valencia kickar igång redan 16:00. Det är mycket som hänt i Valencia den senaste veckan och man bör få det väldigt tufft mot Barcelona här.

  • Match: Barcelona – Valencia
  • Arena: Camp Nou
  • Matchstart: 16:00
  • Väder: Lite regn vid matchstart och runt 12-13 grader

barcelona2

Barcelona hoppade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången då Malaga kördes över med 3-0 hemma på Camp Nou. Man har även avancerat i cupen tidigare i veckan efter sammanlagt 9-2 på Levante. Med Atlético Madrid och Real Madrid tätt bakom sig finns det inte längre utrymme för några misstag i ligan, och det känns verkligen som man kommer ta en komfortabel seger mot Valencia här. Man är det enda laget som segrat i alla hemmamatcher och dessutom har man en fin målskillnad på 34-6 hemma på Camp Nou. Alves, Busquets och Xavi är tillbaka från småskavanker här och går med största sannolikhet rakt in i startelvan.

Tre senaste:

Barcelona 3-0 Malaga
Levante 1-1 Barcelona
Atlético 0-0 Barcelona

Skador/avstängningar/vilar: Puyol, Neymar, Affelay, Montoya

Hörnor för: 132 (6,3 per match)
Hörnor emot: 89 (4,2 per match)

Gula kort: 35 (1,7 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Pérez Montero

domaremontero

Gula kort: 53 (5,3 per match)
Röda kort: 2

Jesús Pérez Montero är en hyfsad domare tycker jag och även fast han snittar strax över fem gula kort den här säsongen så tror jag inte han vevar friskt idag. Det finns risk för att Barcelona glider undan här och då tror jag inte på något tuffare spel. Linan hos bet365 ligger på 4,5 gula kort och den tror jag nog att vi kan krypa under till oddset 2,20.

………………………………….

valenciacosta

Valencia ligger på en 10:e plats i tabellen just nu, en placering som varken lagets själva eller fansen kan vara nöjda med. Man verkar ha noll harmoni i laget och nu de senaste dagarna har det skett stora förändringar i laget. Man skickar iväg Pabón (São Paulo), Postiga (Lazio), Guardado (Leverkusen), Canales (Sociedad) och Banega (Newell’s Old Boys). Med tanke på hur dessa herrar presterat i Valencia så är det inga större förluster, men det känns lite konstigt ändå att skicka iväg så här många spelare. Kikar vi på värvningar ser vi namn som Vezo (Vitória Setúbal), Vargas (Napoli), Keita (Dalian Aerbin), Senderos (Fulham) och Araujo (Cruzeiro). Det känns som detta är en rejäl chansning för att få laget på rätsida igen, för det är inga kanoner man värvat in direkt.

Tre senaste:

Valencia 2-2 Espanyol
Malaga 0-0 Valencia
Celta Vigo 2-1 Valencia

Skador/avstängningar/vilar: Joao Pereira

Hörnor för: 126 (6 per match)
Hörnor emot: 109 (5,2 per match)

Gula kort: 47 (2,2 per match)
Röda kort: -


Barcelona kommer vinna den här matchen och jag tror att man gör det med en 3-4 bollars marginal. Valencia känns så otroligt ostabila för dagen och formen i ligan är bedrövlig. Nu är oddsen inte särskilt lockande på hemmalaget, men jag kommer själv spela en mindre insats på Barcelona -2,5 till 1,975 hos bet365.

Mitt tips: 4-0 (9,00 @ bet365)

/e@sy