barcelonaneymarmessiGruppspelet vänder den här veckan och det innebär att det blir returmöte mellan Barcelona och Milan. När lagen möttes 22 oktober blev det 1-1 på San Siro efter att Robinho inlett målskyttet och Messi kvitterat. Barcelona hade makalösa 65% i bollinnehav men Milan pressade bra och katalanerna var kanske inte hundraprocentiga i den sista tredjedelen. Barcelona har nu en enda förlust på de 23 senaste Champions League-matcherna på hemmaplan. Kan man addera ytterligare en match till detta makalösa facit eller ska Milan bryta sin negativa bortatrend?

Match: Barcelona – Milan
Arena: Camp Nou, Barcelona
Avspark: 20:45 onsdag 6/11

Senaste matcherna för lagen

Efter det oavgjorda resultatet borta mot Milan för ett par veckor sedan har Barcelona vunnit tre raka i La Liga. Två av matcherna har dessutom varit riktigt tunga fajter. Man har mött både Real Madrid (seger med 2-1) och Espanyol (seger med 1-0) hemma. Man toppar tabellen en poäng före Atlético Madrid med marängerna från Madrid distanserade med sex poäng.

Milan går kräftgång för tillfället. Visst, man har inte haft Sassuolo hemma varje söndag på sistone, men två förluster och en oavgjord efter mötet med Barcelona imponerar inte. Det grymtas nog ganska ordentligt bland de rödsvarta på läktarna på San Siro. Milan och Champions League är dock en kärlekshistoria av rang. Milan är ett lag som kan förlora mot ett bottenlag i Serie A på söndagen för att sedan vinna komfortabelt över ett storlag i Champions League under veckan.

Senaste 5 Barcelona
Osasuna – Barcelona 0-0
Milan – Barcelona 1-1
Barcelona – Real Madrid 2-1
Celta Vigo – Barcelona 0-3
Barcelona – Espanyol 1-0

Senaste 5 Milan
Milan – Udinese 1-0
Milan – Barcelona 1-1
Parma – Milan 3-2
Milan – Lazio 1-1
Milan – Fiorentina 0-2

Skadeläget

Barcelona har Jordi Alba, Ibrahim Afellay, Isaac Cuenca och Jonathan Dos Santos borta med skador. Det är väl egentligen inga större avbräck. Dessutom är dessa fyra långtidsskadade.

Milan saknar bland annat Stephan El Shaarawy och Giampaolo Pazzini. Att den hårfagre El Shaarawy inte kan delta på Camp Nou är givetvis dåliga nyheter för Massimiliano Allegri. Daniele Bonera är tillbaka i träning, men kan förmodligen inte spela.

Att hålla ögonen på

Lionel Messi. Den flyfotade argentinaren är inne i en måltorka, åtminstone med hans mått mätt. Det har bara blivit ett mål på de senaste fem matcherna i alla tävlingar. Det är förmodligen något slags rekord och Messi är antagligen hemskt sugen på att peta in ett par bollar på Milan.

Alexis Sanchez. När Messi har känts lite kall har Sanchez verkligen vaknat till liv med fem mål på de senaste fem matcherna. Det saknas inte direkt anfallskraft hos katalanerna!

Muntari – de Jong – Montolivo. Förmodligen ställer Allegri upp med sitt blytunga tremannamittfält för att försöka neutralisera Barcelona från mittlinjen och bakåt. Det gick inget vidare mot Fiorentina i helgen men idén är i grunden god. Det återstår att se om det över huvud taget går att störa Barcelonas passningsspel.