Returmöte i den spanska cupen i afton där Valencia beger sig till huvudstaden för att ta sig an tufft motstånd i form av Atlético Madrid. Vi har 1-1 från första mötet där Valencia lyckades kvittera på övertid, ett mål som håller detta möte vid liv.

  • Match: Atlético Madrid – Valencia
  • Arena: Vicente Calderon
  • Matchstart: 21:30
  • Väder: Regn tidigare under dagen och runt 10 grader vid matchstart.

atleticoraulgarcia1

Atlético Madrid hade inga större problem med Sant Andreu när man hoppade in i den spanska cupen, sammanlagt 6-1 avancerade man med efter två möten. Desto hårdare blev det förra veckan då man besökte Mestalla, i en match som Atlético inte alls var med i. Förvisso tog man ledningen med dryga 20 min kvar av den pålitliga målskytten Raul Garcia, men efter detta var man faktiskt utspelade. Atlético ställde upp med en bra elva i det första mötet och mycket talar för att Simeone spetsar till den ytterligare idag. Det är hela fem dagar tills nästa ligamatch mot Sevilla, så det finns inte någon anledning att vila spelare i detta avgörande läge.

Tre senaste i cupen:

Valencia 1-1 Atlético
Atlético 2-1 Sant Andreu
Sant Andreu 0-4 Atlético

Skador/avstängningar: Suarez

Cupstatistik:

Hörnor för: 15 (5 per match)
Hörnor emot: 20 (6,7 per match)

Gula kort: 3 (1 per match)
Röda kort: -

………………………………….

Domare: Estrada Fernández

domareestrada

Ligastatistik:

Gula kort: 42 (4,7 per match)
Röda kort: 2

Estrada Fernández tycker jag tillhör kategorin bra domare i Spanien och brukar sällan vara inblandad i några skandalmatcher. Snittar 4,7 gula kort per match den här säsongen och det är ingen farlig siffra för att vara la liga. Förra veckan dessa lag drabbade samman så fick vi se fem gula kort, en siffra som jag tror vi landar på även idag. Bet365 har en kortlina på 6,5 och den känns aningen hög i mitt tycke.

………………………………….

valenciapostiga

Valencia hade stora bekymmer med att slå tillbaka Gimnastic i den första omgången av Copa del Rey, där hemmamålet av Paco Alcacer var det som tog laget vidare. Man har skiftat tränare sedan ett gäng matcher tillbaka och jag tycker att Valencia fått en liten nytändning av detta. Spelet ser faktiskt mycket bättre ut och hade man bara haft en ordentlig målskytt i laget så hade man kunna suttit i förarsätet här. Postiga håller inte mot bättre motstånd och även fast han satte den viktiga kvitteringen på Mestalla så är han helt enkelt för dålig. När Valencia dessutom har Jonas avstängd i dagens match så känns det som chanserna inte är särskilt stora till att avancera.

Tre senaste i cupen:

Valencia 1-1 Atlético
Valencia 1-0 Gimnastic
Gimnastic 0-0 Valencia

Skador/avstängningar: Jonas, Ruiz

Cupstatistik:

Hörnor för: 28 (9,3 per match)
Hörnor emot: 18 (6 per match)

Gula kort: 9 (3 per match)
Röda kort: 1


Det är inget snack om att Atlético ska vara favoriter i den här matchen, ställer man upp med en bra elva så ska man bara blåsa hem det. Valencia spelade riktigt bra i första mötet, men nu är det bortaplan och dessutom har man stora bekymmer med att göra mål. Ska man då kunna sätta någon boll på ligans bästa försvar? Jag ställer mig väldigt tveksam till detta.

Tycker man ska avvakta startelvor innan man lägger något spel här, det är trots allt en cupmatch där det kan vilas spelare. Men kör hemmalaget ut en hyfsat ordinarie startelva så tycker jag att Atlético -1,5 (2,025 @ bet365) eller hemmalaget att vinna utan insläppt mål (2,10 @ bet365) är två tänkbara spel.

Mitt tips: 2-0

/e@sy