Toppmatch på Vicente Calderon i afton då Atlético Madrid och Barcelona drabbar samman i en seriefinal. Dessa två lag står på samma poäng i tabellen och vi kan nog förvänta oss en väldigt tät och tuff match.

  • Match: Atlético Madrid – Barcelona
  • Arena: Vicente Calderon
  • Matchstart: 20:00
  • Väder: Ingen risk för regn och strax under 10 grader.

atleticocosta5

Atlético Madrid var rejält på gång redan förra säsongen och många trodde att man skulle ta ett steg tillbaka när man sålde storstjärnan Falcao. Men Atlético är flera snäpp bättre den här säsongen och känns mer som ett lag nu än under fjolårssäsongen. Som jag skrivit tidigare finns det inte direkt några svagheter hos det här laget och man är verkligen uppe och konkurrerar med Barcelona och Real Madrid på allvar nu. Man har utan tvekan ligans bästa målvakt i Courtois till att börja med, och framför denne har man utan tvekan ligans mest samspelta backlinje. Sedan måste man givetvis nämna Diego Costa som varit en gigant i det offensiva, 18 mål så här långt.

Tre senaste:

Malaga 0-1 Atlético
Atlético 3-2 Levante
Atlético 3-0 Valencia

Skador/avstängningar: Suarez

Hörnor för: 106 (5,9 per match)
Hörnor emot: 62 (3,4 per match)

Gula kort: 47 (2,6 per match)
Röda kort: 1

………………………………….

domarelahoz1

Domare: Mateu Lahoz

Gula kort: 58 (5,8 per match)
Röda kort: 4

Mateu Lahoz får alltså äran att döma den här matchen och det känns väldigt tryggt måste jag säga. Han tillhör helt klart en av de bättre domarna i la liga och det brukar sällan springa iväg med korten. Men det här mötet är väldigt laddat och Lahoz har redan dömt ett laddat möte den här säsongen, nämlingen derbyt mellan Real Madrid och Atlético Madrid. Åtta gula kort vevade han ut i den matchen och jag tror vi landar på en liknande siffra även idag. Linan hos betsson ligger på 6,5 och den tror jag faktiskt att vi kliver över. Letar man enskilda spelare så tycker jag man ska ha Gabi och Busquets i tanken, betsson erbjuder 2,25 respektive 2,00 på dessa herrar.

………………………………….

barcelonamessi5

Barcelona har precis som Atlético imponerat inledningsvis på säsongen och toppar tabellen tack vare en bättre målskillnad än kvällens motståndare. Många trodde att Barcelona skulle få problem när Messi tvingades till längre vila, men i hans frånvaro har helt enkelt andra spelare visat framfötterna. En av dessa är Alexis Sanchez som helt klart tagit ett större ansvar när Messi varit borta, och jag tycker även att Pedro lyft sig. Men nu är Messi tillbaka och han visade direkt i comebacken att han inte tappat särskilt mycket, då han stänkte in två mål på Getafe (4-0) i den spanska cupen. Inte aktuell för att starta matchen sägs det i spansk media, men vi kan nog garanterat förvänta oss ett inhopp från argentinaren.

Tre senaste:

Barcelona 4-0 Elche
Getafe 2-5 Barcelona
Barcelona 2-1 Villarreal

Skador/avstängningar: -

Hörnor för: 106 (5,9 per match)
Hörnor emot: 75 (4,2 per match)

Gula kort: 30 (1,7 per match)
Röda kort: -


Det blir en otroligt häftig match detta och även fast mitt hjärta klappar för Barcelona så tycker jag det är bra för den spanska fotbollen att Atlético håller jämna steg med de två storlagen i la liga. Jag förväntar mig att hemmalaget sätter en ohygglig press på Barcelona från start ikväll och får man lite extra syra genom ett mål så kan man mycket väl ta tre poäng.

Kommer spela två mindre spel i den här matchen, sedan är det bara att luta sig tillbaka och njuta, av en förhoppningsvis fantastisk match.

Atlético Madrid över 1,5 mål – 2,62 @ bet365- 1,5/10 units

Raul Garcia sista målskytt – 14,50 @ betsson- 0,25/10 units

Mitt tips: 2-2

/e@sy