Kvällens sena match i Spanien hämtar vi ifrån Juegos Mediterráneos, där det är viktiga poäng på spel mellan bottenlagen Almeria och Malaga. Lagen placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket där Almeria har en poäng till godo på kvällens motståndare.

  • Match: Almeria – Malaga
  • Arena: Juegos Mediterráneos
  • Matchstart: 22:00
  • Väder: Inget regn och runt 11 grader varmt.

almeriaverza

Almeria har gått som förväntat den här säsongen och ligger på en 16:e plats just nu med 25 inspelade poäng. Det är väldigt blandade prestationer från laget där man nyligen slog tillbaka Atlético Madrid (2-0) på hemmagräs, för att sedan följa upp med en förlust mot Levante (0-1) på bortagräs. Men nu är man på hemmaplan och här har man gått riktigt starkt på slutet med tre raka vinster och inte ett endaste mål insläppt på fyra raka matcher. Inga skadebekymmer hos hemmalaget och man kan mönstra starkast möjliga lag.

Tre senaste:

Levante 1-0 Almeria
Almeria 2-0 Atlético
Elche 1-0 Almeria

Skador/avstängningar: -

Hörnor för: 105 (4,4 per match)
Hörnor emot: 156 (6,5 per match)

Gula kort: 57 (2,4 per match)9
Röda kort: 2

………………………………….

Domare: César Muñiz Fernández

domaremunizfernandez1

Gula kort: 66 (6 per match)
Röda kort: 3

Muñiz Fernández är ligans absolut sämsta domare och har redan tvingats till en ofrivillig vila efter usla prestationer. Men han har faktiskt skärpt till sig på slutet och kikar vi på de fyra matcher han dömt på det nya året så har han bara snittat fyra gula kort per match. Jag tror han fått sig en liten tankeställare efter hård kritik under säsongen och vi kan nog förvänta oss en mjukare Muñiz framöver (peppar peppar). Det blev två gula kort senast lagen möttes och därför tycker jag att dagens lina på 7,5 gula hos bet365 känns otroligt hög, jag tror vi går under till 1,66 i odds.

………………………………….

malagaweligton

Malaga har också gått som förväntat den här säsongen och placerar sig på en 17:e plats i dagsläget, en pinne bakom Almeria. Men formen är inte särskilt lovande och speciellt på resande fot har man gått tungt på slutet. Tre raka bortaförluster har man i ryggsäcken och endast en bortavinst har inkasserats under säsongen. Stora svårigheter med målskyttet är det största bekymret och mot ett Almeria som fått ordning på försvarsspelet så tror jag man får det svårt att näta.

Tre senaste:

Malaga 0-1 Sociedad
Rayo 4-1 Malaga
Malaga 3-2 Sevilla

Skador/avstängningar: Eliseu

Hörnor för: 118 (4,9 per match)
Hörnor emot: 155 (6,5 per match)

Gula kort: 71 (3 per match)
Röda kort: 3


Jag tycker det lutar åt en tajt och målsnål match där inget av dessa lag har visat någon större kvalité i offensiven, men i slutändan tror jag ändå att Almeria grejar tre poäng på grund av sin fina hemmaform. Kommer nog själva lägga en liten slant på den raka ettan om startelvorna ser bra ut innan avspark, en etta som betalar 2,50 hos bet365. Ett annat småintressant spel är hemmalaget att vinna utan insläppt mål till 4,33 hos bet365. Men det är väldigt små insatser som gäller i den här matchen då jag tror det blir väldigt jämnt.

Mitt tips: 1-0

/e@sy