Capture

Halmstad vs Malmö

Halmstad har öppnat Allsvenskan helt ok, i premiären slog man överraskande Östersund på hemmaplan och förra matchen mot J-Södra slutade oavgjort 2-2. Nu väntar dock tuffast möjliga motstånd när regerande mästarna Malmö FF kommer på besök. HBK har såklart oddsen emot sig denna match, men det är inte ett lag som ska underskattas. Malmö måste verkligen se upp med stekhete ynglingen Saed Haksabanovic som varit oerhört bra i inledningen, därtill har man kraftpaketet Ruud Tveter på topp som kan stänka in en och annan balja. Nu spelas matchen på naturgräs vilket vi tror kommer gynna Malmö då de är vana vid underlaget.

Bortalaget MFF gjorde en blek insats i premiären mot Blåvitt, men spelade sedan upp sig i matchen därpå när Sundsvall besegrades med 2-0. Halmstad bör dock besegras till slut, men vi kan nog räkna med en förhållandevis jämn tillställning. Storpublik väntas till Örjans Vall och MFF kommer med ett starkt bortafölje. I hemmalaget saknas den nye japanen Kinoshita, och i MFF Rasmus Bengtsson samt Jo Inge Berget.

Djurgården vs Elfsborg

Den värsta pressen på hemmalaget Djurgården har lagt sig lite efter krysset mot Häcken senast. Det var mycket som såg bättre ut jämfört med premiärfiaskot mot Sirius. Laget uppträdde mycket mer kompakt och släppte inte till något bakåt. Backlinjen med fenomenala Jonas Olsson i spetsen var riktigt bra. På mittfältet valde Özcan att starta med Kevin Walker och Kim Källström som innermittfältare, resultatet blev klart bättre då man inte släppte till några stora ytor. Däremot är det fortsatt frågetecken för anfallsspelet, DIF har ännu inte gjort mål i årets allsvenska. Intentionerna fanns där mot Häcken men vi ska kunna kräva mycket mer. Inför morgondagens match saknas Gustav Engvall som skadade sig mot Häcken och eventuellt hans ersättare, Tino Kadewere. Där har Özcan Melkemichel verkligen något att fundera på.

Elfsborg å andra sidan har gjort 6 mål på två matcher, och har tre poäng hittills. Premiären borta mot Kalmar slutade i succé och vinst 5-1 medan hemmamatchen mot Gnaget slutade i besvikelse och förlust 1-2. Frågan man ställer sig är därmed, var har vi Elfsborg? De är svårbedömda, den effektivitet som man visade mot Kalmar var som bortblåst i förra matchen. Dock ska det sägas att man mötte en av seriens bästa defensiv, men ändå. Issam Jebali och kompani kom inte upp i tillräckligt hög nivå. För att få DIF på fall måste de prestera på topp, för hemmalagets backlinje har sett väldigt stark ut på sistone.

Spela på Allsvenskan hos Marsbet och få upp till 1000 kr vid registrering!

Capture