Den allsvenska säsongen närmar sig med stormsteg och igår kväll var det dags för den årliga upptaktsträffen att gå av stapeln. Journalister, spelare och tränare samlades på Arlanda för att snacka och lägga sina tips inför säsongen.

Mobilebet logo

Alla 16 huvudtränare var på plats tillsammans med varsin spelare från laget för att representera sitt lag och vara på plats när de olika tränarnas guldtips skulle redovisas i livesändning. Journalisterna kunde i lugn och ro gå runt och intervjua både spelare och tränare under avslappade former innan det var dags att redovisa resultaten.

Allsvenskan behåller sitt namn

Något annat som redovisades var att den svenska högstaligan kunde presentera en ny officiell partner i transportföretaget DHL. Förra veckan kom rapporter om att Svensk Elitfotboll – Sef – hade sålt namnrättigheterna till allsvenskan till just DHL, vilket ryktades innebära att ligan skulle få byta namn. Detta kunde dock generalsekreterare Mats Enquist starkt dementera. Det som gäller är att allsvenskan får behålla sitt namn och att DHL går in som officiell logistikpartner till både allsvenskan och superettan.

- Byter namn gör vi inte. Vi låter Allsvenskan heta Allsvenskan även i fortsättningen. Vi är en stolt liga med lång tradition som byggts upp under alla år. Så det ska nog väldigt mycket till innan vi byter namn. Däremot behöver vi partners, och idag presenterar vi en ny ligapartner, sa Mats Enquist på upptaktsträffen.

Malmö FF storfavoriter även i år

Men den främsta anledningen till varför media och huvudtränare samlas på en upptaktsträff är för att lägga sina tips angående den slutgiltiga tabellen och potentiella SM-guldvinnare. Det var dock ingen som blev överraskad över att tränarnas favoriter till att kamma hem guldet även i år är Malmö FF. Åtta tränare hade röstat för de himmelsblå att de försvarar sin titel, sex stycken tror att AIK kommer ta hem det, medans endast två tränare tror att Östersund kommer att vinna guldet. Östersund, som ju kommer från ett häftigt äventyr ute i Europa som gav fint klirr i klubbkassan tack vare vinsten i svenska cupen förra säsongen, får än en gång ses som underdogs alltså.

Det blir inte heller någon cuptitel för jämtlänningarna eftersom de åkte ut i semifinalen mot Malmö. Istället är det Djurgården som får ställas mot Malmö FF i cupfinalen den 10 maj. Det är även Djurgården som får hemmaplansfördel i finalen, eftersom det blev de som drog det längsta strået i den lottningen som avgjordes igår kväll. Tele2 Arena kommer därmed att stå värd för slaget om vilket lag som ska få chansen ute i Europa den här säsongen.

Det var inte bara tränarna som fick säga sitt angående den slutgiltiga allsvenska tabellen. De ackrediterade journalisterna som var på plats fick (precis som vanligt) också de komma med sina synpunkter. Inte heller här bjöds det på några direkta överraskningar. Malmö FF tippades etta, AIK två och Östersund på tredjeplatsen. GIF Sundsvall och Trelleborgs FF är lagen som media tror åker ut med huvudet före, medans Brommapojkarna tippas att få kvala sig kvar. Medias tippade sluttabell finner du här nedanför:

 1. Malmö
 2. AIK
 3. Östersund
 4. Djurgården
 5. Häcken
 6. Elfsborg
 7. Norrköping
 8. Göteborg
 9. Hammarby
 10. Örebro
 11. Kalmar
 12. Sirius
 13. Dalkurd
 14. Brommapojkarna
 15. Trelleborg
 16. Sundsvall

Hämta bonus hos Mobilebet här

Den första omgången av årets allsvenska kommer att spelas mellan 1-2 april och spelschemat för denna finner du nedan:

Omgång 1

1 april 15.00 Hammarby – IK Sirius

1 april 15.00 BK Häcken – Kalmar FF

1 april 17.30 Östersund – Djurgården

1 april 17.30 Trelleborgs FF – IFK Göteborg

2 april 15.00 IFK Norrköping – BP

2 april 15.00 AIK – Dalkurd

2 april 17.30 GIF Sundsvall – Örebro SK

2 april 17.30 IF Elfsborg – Malmö FF

Är du själv sugen på att lägga ditt tips angående vilket lag som vinner allsvenskan 2018, eller varför inte tippa på någon av matcherna i den första omgången? I så fall kan vi med gott samvete hänvisa dig till Mobilebet. Där hittar du fina odds på just allsvenskan och som ny medlem på sajten får du ta del av en fin välkomstbonus. Sätter du in 200 kronor får du spela med hela 800 kronor!