Det är söndag vilket innebär att det idag är dags för premiäromgång av Allsvenskan 2014. Jag har nu nått fram till den sista delen i detta tips inför säsongen, och endast ett lag återstår vilka nämligen är de jag tror som mästare när vi summerar i november.

1. AIK 

aik, ram

Placering i fjol: 2
Tränare: Andreas Alm
Spelare in: Kenney Pavey (mf, Öster), Eero Markkanen (anf, JJK), Niclas Eliasson (mf, Falkenberg), Panajotis Dimitriaidis (b, Brommapojkarna), Teteh Bangura (anf, Bursaspor) 
Spelare ut: Niklas Backman (b, Dalian), Christian Kouakou (anf, Brommapojkarna), Daniel Majstorovic (b, bosman), Robert Åhman-Persson (mf, Örebro), Martin Mutumba (mf, Rizespor), Daniel Gustavsson (mf, Örebro), Al-Hassan Kamara (anf, Örebro) 

De senaste åren har varit lyckosamma för AIK:s del, även om man inte har noterats för någon titel. Man har fram till de sista omgångarna slagits om titeln och det vore en besvikelse om man inte är det även i år. Spelartruppen har de senaste varit mer eller mindre detsamma och kontinuitet skall vara ett framgångsrecept. Det har inte varit några undantag på den fronten här under vintern utan rörelserna in och ut har varit få. Ett av tillskotten är Niclas Eliasson och tycker att det skall bli väldigt intressant att följa hans utveckling här under säsongen. Vidare består truppen av samma stomme som den gjort de senaste säsongerna där nyckelfigurerna är Henok Goitom, Celso Borges och Nabil Bahoui. Andreas Alm har haft förmånen att inte behöva tänka på att nya spelare ska slussas in i startelvan, utan har kunnat utveckla idéerna från förra året. Man har en stabilitet som annars är ovanlig för den här klubben och nu ser man väldigt starka ut, vilket borde leda hela vägen till ett guldfirande i november. Dessutom har Göteborg förlorat Hysén vilket är ett stort avbräck medan Malmö kommer tvingas fokusera på Europaspelet.

1. AIK
2. IFK Göteborg
3. Malmö FF
4. BK Häcken
5. IF Elfsborg
6. Kalmar FF
7. Helsingborgs IF
8. Djurgårdens IF
9. Åtvidabergs FF
10. Mjällby AIF
11. Örebro SK
12. IF Brommapojkarna
13. IFK Norrköping
14. Halmstad BK
15. Gefle IF
16. Falkenbergs FF

/Mikel