Efter vilodag i hela NBA möter Spurs-Pacers i Indiana. Indiana som efter overtime slog New Orleans, tar emot Spurs som slog Boston och jag tycker att handikappet i denna match är felplacerat.

  • Match: Indiana Pacers – San Antonio Spurs
  • Speltips: San Antonio Spurs -4p
  • Spelstopp: 02.05 24/11
  • Spelbolag: Bwin
  • Units: 7/10

115-107, efter OT, blev tillslut resultatet mot New Orleans som saknade Anthony Davis. Flera Pacers spelare överpresterade och att de hade så stora problem mot Hornets är oroväckande. Hornets, ett av NBA:s sämsta lag är ännu sämre då de spelar utan Davis och jag blev förvånad att de ändå lyckades åstadkomma 97p fulltid. Men faktum är att Indianas försvar som vanligtvis är det enda som håller någorlunda standard var stundtals bedrövligt. Och Offensivt var de också helt okey, men anledningen till att de gjorde så mycket poäng anser jag vara för  att New Orleans de senaste matcherna haft sämst försvar i NBA.

 

Spurs har inte ett övertygande försvar, men de är desto bättre offensivt, 114-100 mot Celtics senast. De förlitar sig för mycket dock på Parker och Duncan för att de ska lyckas gå långt i playoffs. De är dock inte långt ifrån, de har förlorat tre matcher mot Clippers x2 (87-92 & 84-106) och mot KNicks 100-104. Deras spel har med tiden blivit bättre och får de igång Manu Ginobili så finns det inte mycket mer att kräva, men det räcker dock inte till för att ha en chans till titeln.

 

Förra gången lagen möttes var i San Antonio då vann Spurs med 101-79 och Pacers blev utspelat. Pacers spelar långsamt även fast de är ett ungt lag, men de saknar Granger som är skadad och för att de ska ha en liten chans att slå Spurs behöver de honom. Pacers har svårt mot Spurs och det visar statistiken på de tio senaste har de endast vunnit en, för tre år sedan och då var det preseason så det räknas knappt.

Mot Spurs kommer Indiana vara tvunget att spela långsammare än mot Hornets annars kommer Parker slakta dem. De har inte den offensiva kapaciteten för att mäta sig med Spurs därför anser jag att -4 på Spurs är en alltför låg lina. Nu kör vi odds finns att hitta @Bwin

Finns som alltid på Twitter @Zylthan

 

/P.S