Dagens enda Elitseriematch står mellan IFK Skövde och HK Drott. En allt-att-vinna match, om man ska uttrycka sig så då båda lagen kämpar för att komma med till topp åtta och avancemang till slutspel. Drott som har fem raka matcher utan vinst, söker revansch mot ett hungrigt Skövde som inte fick utdelning senast, trots topp prestation!

  • Match: IFK Skövde HK – HK Drott Halmstad
  • Spel: -1,5 IFK Skövde HK
  • Odds: 1,74 @ bet365 
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18.45

IFK Skövde som har haft en hel del problem i början av säsongen börjar sakta men säkert stundals etablera ett bra spel. Senast mot Kristianstad blev det förlust med siffrorna 35-30, men prestationen var inget att klaga över då man ska ha i åtanke att Kristianstad är ett lag som bara ska vinna den matchen. Matchen innan Kristianstad såg det ut att man skulle åka på storstryk då Guif ledde med hela 12-18 i paus. Även här fick jag se en annan sida av Skövde som var imponerande då man kämpade sig tillbaka och kvitterade i slutskedet av matchen, men som vanligt hittills har man inte haft marginalerna med sig och förlorar med 29-31 tillslut. Tunga pjäser som framförallt, Rasmus Wremer, Kristian Svensson och Markus Stegfelt, börjar komma igång bra och för att vinna mot Drott idag krävs en fortsatt god prestation. Observera att det även finns ett tungt avbräck i Skövde då mittsexan, Robin Wärn är skadad. Självklart kan detta påverka Skövde då han är deras bästa mittsexa, men trots det så klarade man sig i matchen mot Kristianstad.

HK Drott som endast fick med sig en poäng i matchen mot Redbergslid i tisdags, måste vara nöjda då de fick in en kvittering sista tio sekunderna. Det var i princip en man som presterade i Drott och det var Pontus Zetterman. Han är inne i sin livsform och gjorde hela tio poäng, plus all delaktighet i det uppställda spelet. Men det räcker inte att en spelare presterar för att vinna en match, fler måste visa lite vilja och hunger, och i de senaste matcherna har man inte ens fått se någon blick av det. Ett litet plus är att man alltid haft det lite lättare mot just Skövde, och om man ser till inbördes möten så står det fyra vinster och endast en förlust. Men vad hjälper det om man fortsätter att inte visa något på plan. Inga avbräck i laget och man kommer hela och fulla till Skövde arena.

Jag väljer att ta ett ställningstagande i denna match utifrån framförallt form och viljan att vinna. Skövde som alltid har en pålitlig publik, kommer tagga igång bra och jag tror de slår Drott. Skövde -1,5 spelas till en insats på medel!