E4-derby vankas i SHL när HV71 gästas av Linköping i Kinnarps Arena. Två lag som jagar högre positioner i tabellen. Matcherna mellan lagen brukar betyda full fart, mycket känslor och en riktig publikhockey. Fortsätter samma visa även ikväll?

  • MatchHV71 – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål 
  • Odds: 1,79 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 5/12, 18:30

HV71 var det lag som såg till att Rögle bröt sin förlustsvit på fem raka matcher. HV71 förlorade med 5-3 och var rejält tillbakatrycka under stora delar av matchen. Rögle vann bland annat skotten med 44-26. Förlusten blev HV71‘s andra på lagets fem senaste matcher och laget har trettiotre poäng efter tjugofyra omgångar. Det räcker för en tionde plats i tabellen.
HV71 har mäktat med att göra sextiofyra mål under säsongen. Det är sjätte flest i serien och ger ett snitt på 2,66 mål framåt per match. En storspelande Petterson-Wentzel har hjälpt sitt lag att hålla det hyfsat tätt i defensiven. Med sextiotvå insläppta mål är det fjärde minst i SHL. Det ger ett snitt på 2,58 mål per match.

På hemmaplan har HV71 haft det svårt att lyckas få med sig samtliga tre poäng. I sina sju segrar har det blivit fyra trepoängare och tre segrar efter övertid/straffar. Totalt har HV71 spelat ihop arton poäng på hemmaplan efter elva hemmamatcher och är seriens elfte bästa hemmalag.
Målproduktionen har varit bättre i hemmaborgen än på bortaplan. Trettiotre mål och det ger ett målsnitt på tre mål per match. Försvarsspelet har varit bättre hemma än borta. HV71 har släppt in tjugofyra mål och det ger ett snitt på 2,18 mål per hemmamatch.
HV71 besegrade Färjestad med 2-1 efter straffar i sin senaste hemmamatch. Notera att sju av HV71′s elva hemmamatcher har resulterat i att båda lagen har gjort minst två mål.

hv71_200 V.S linkoping_200

Linköping tog en viktig seger över Örebro på bortaplan i den förra omgången. Trots att laget tappade ledningen 3-1 vann laget till slut med 4-3 efter övertid. Poängen innebar att Linköping nu har tagit poäng i fyra raka matcher, varav två segrar av dessa.
Åtta poäng på dom fyra senaste matcherna har lett till att laget har ryckt från lagen som ligger bakom. Linköping har efter tjugofyra omgångar fyrtioen poäng och ligger på en femte plats, med samma poängantal som fyran Brynäs.
Linköping har öst in mål och med sjuttio mål är det femte flest i serien och ger ett snitt på 2,91 mål per match.

Linköping har två raka segrar på bortais efter vinsten över Örebro senast. Totalt har laget vunnit sju av tolv bortamatcher och Linköping har spelat till sig nitton poäng på tolv bortamatcher. Det gör Linköping till seriens fjärde bästa bortalag.
Linköping har gjort lika många mål på bortaplan och släppt in snäppet fler kontrat på hemmaplan. Med målskillnaden 35-34 snittar Linköping 2,91 mål framåt per match och 2,83 mål hamnar i fel kasse i snitt per match.
Laget har spelat sex av tolv matcher där båda lagen har gjort minst två mål vardera på bortais.

Säsongens andra möte av fyra.
Lagen möttes i början av oktober i Kinnarps Arena. Då vann Linköping med 2-1.
Dom fem senaste mötena har resulterat i en seger för HV71 och fyra för Linköping. Notera att Linköping har fyra raka segrar över HV71 och fyra av lagens fem senaste möten har inneburit att båda lagen gjort minst två mål.
Inne i Kinnarps Arena har HV71 en seger på dom sex senaste mötena. Noterbart är att i fyra av dom fem senaste matcherna har lagen gjort minst två mål vardera.

E4-derby och båda lagen bjuder upp till kamp?
Två lag som har jämlik form. Men HV71 trivs inte speciellt bra emot Linköping. Däremot kan båda lagen göra mål på varandra. Fyra av dom fem senaste mötena har slutat med minst två mål var från båda håll. Detta gäller även inne i Kinnarps Arena.
Det är två lag som ligger på övre halvan i målproduktion och har en stabil offensiv. HV71‘s offensiv är framförallt bäst på hemmaplan och laget har gjort tio mål på dom fyra senaste hemmamatcherna. Samtidigt som Linköping gör bra med mål på bortaplan, men släpper in många likaså. Sju av Linköping’s elva bortamatcher har resulterat i att båda lagen har gjort minst två mål vardera.
Det är ett hett derby med två offensiva lag som vill visa vilka som egentligen äger E4:an. För HV71′s del måste laget ta tillvara på Linköping’s svaga defensiv och målvaktsspel, då Linköpings offensiv är i toppklass med Roe och Gorden i spetsen.
Mitt spel blir att båda lagen gör minst två mål till 1,79 hos Unibet.