Liverpool Tottenham

Dags för 8-delsfinal i den engelska ligacupen där matchen mellan Liverpool och Tottenham får ses som tisdagens stora höjdpunkt. Två lag som öppnat säsongen på ett imponerande sätt och som nu ställs emot varandra för andra gången redan, mötet i augusti slutade 1–1. Mauricio Pochettino och hans Tottenham går in i en period utav hårt matchande, 7 matcher på 22 dagar och frågan är vilken prioritet ligacupen har. Klockan 20.45 är det avspark på ett fullsatt Anfield!

 

Liverpool – Tottenham | Avspark 20.45

Obesegrade sedan den 20:e augusti och 7 vinster på de 9 senaste matcherna, Liverpool och Jürgen Klopp har minst sagt hittat formen under hösten. Man har tagit sig till kvällens match genom att först slå ut Burton med 5–0 och sedan Derby med klara 3–0. Klopp har tydligt visat att ligacupen är en tävling man kommer att ta på största allvar då man inte har något spel i Europa att ta hänsyn till.

Till kvällens match saknar man lagkaptenen Jordan Henderson som drog på sig sitt femte gula kort för säsongen i helgens möte med West Bromwich och således är avstängd. I övrigt förväntas spelare som Danny Ings, Marko Grujic och Daniel Sturridge alla vara aktuella för spel.

Motståndet för kvällen, Tottenham är det enda laget i Premier League som ännu inte förlorat en ligamatch denna säsong. Trots en mindre svacka med två raka oavgjorda matcher så ligger man på en stark 5:e-plats, endast ett poäng efter Manchester City på förstaplatsen. Som tidigare nämnt så går laget nu in i en intensiv period med hela 7 matcher inom loppet av 22 dagar. Det spekuleras i att Mauricio Pochettino kommer låta spelare som fått sparsamt med speltid i ligan starta i kvällens match.

Ett fokuserat och satsande Liverpool på hemmaplan är en mycket tuff uppgift att knäcka. Lägg därtill att Tottenham har Europaspel att tänka på utöver liga- och cupmatcherna, bra läge för hemmaseger? Just nu erbjuder Bethard runt 1.64 för Liverpoolseger medans en vinst för Tottenham står i 4.85 gånger pengarna.