Helsingborg IF Speltips

Helsingborg ligger på tredje plats i Superettan och ställs i första matchen efter sommaruppehållet. Helsingborg inledde Superettan med 11 raka matcher utan förlust men avslutade vårsäsongen med tre raka utan vinst.

 

Helsingborg har varit aktiva under transferfönstret

Helsingborg ligger trea men har tappat kontakten med toppkonkurrenterna. Dalkurd ligger fem poäng före, serieledande Brommapojkarna ligger ytterligare fem poäng före. Helsingborg inledde årets säsong riktigt starkt och var obesegrade i hela 11 matcher. Helsingborg varit aktiva under sommarfönstret och gjort en del stabila värvningar. Man värvade bland annat före detta landslagsmålvakten Pär Hansson som stod utan kontrakt efter att ha brutit med Feyenoord. Hansson har tillhört Helsingborg under merparten av sin karriär och var under en lång period också lagkapten. Helsingborg har också värvat in den defensive mittfältaren Johan Persson från Hammarby. Persson är en riktigt tung värvning då han helt klart håller stabil allsvensk klass.

Örgryte ligger på sjätte plats i Superettan och avslutade vårsäsongen med två raka förluster. Örgryte har tre poäng upp till Helsingborg och kvalplatsen men har även tre poäng ner till 11:e plats, en väldigt jämn tabell. Örgryte har inte varit särskilt aktiva under sommarfönstret förutom att man har förlängt med anfallaren Johan Elmander.

 

Helsingborg tillbaka på vinnarspåret?

Helsingborg måste vinna för att hänga på topplagen och med två nyinkomna ledarfigurer i Persson och Hansson har HIF en stor möjlighet att vinna över Örgryte. HIF har endast en förlust hemma den här säsongen och är starka hemma på Olympia. Örgryte är ett av Superettans sämsta bortalag och har ett bortafacit på 1-1-4. Örgryte har endast lyckats med att ta poäng på bortaplan med Frej och Gefle som ligger näst sist och sist.

 

Speltips: Helsingborg vinner, odds 1,80 hos Bethard

 

Bethard erbjuder just nu en fin bonus, 100% upp till 1400kr.