Den 19 oktober, under pågående World Series of Poker Europe (WSOPE) i Cannes, kommer det att spelas Caesars Cup.

Förra gången Caesars Cup ägde rum var i samband med WSOPE London 2009 och då var det Annette Obrestad som ledde det europeiska laget till seger mot Daniel Negreanus Team USA.

Den här gången är det Bertrand ”ElkY” Grospellier som är lagkapten för Team Europa, medan det revanschlystna Team USA kommer att ledas av Phil Hellmuth.

Hellmuth har nu börjat planera hur laget sak se ut och har twittrat om en potentiell laguppställningen inför sammandrabbningen i oktober.

”I’m considering picking: Phil Ivey, @Erik_Seidel Johnny Chan, @HuckleberrySeed @RealKidPoker @Tom_Dwan @JasonMercier @BenbaLamb,” skrev Hellmuth på twitter för några dagar sedan.

Caesars Cup är en kamp mellan pokerspelare från Europa och USA. Varje lag består av fem spelare, och samtliga tävlingsmoment sker i form av No Limit Texas Hold’em. Det lag som först samlar på sig 3 poäng kröns till vinnare.
”Team Americas vill ha revansch efter vad de flesta ansåg vara en mycket oväntad förlust i London,” säger WSOP:s Ty Steward. ”Man kan se riktig rivalitet utvecklas i takt med att europeiska spelare fortsätter vinna fler turneringar runt om i världen.”