Comeon

En händelserik helg är till ända där vi fått se mängder utav mål, flera snygga sådana också. Sverige stod för en mycket bra insats nere i Paris trots förlust med 2–1, ett ledningsmål som skulle komma att bli mycket omdiskuterat. I övrigt så var det de stora nationernas helg där bland annat Portugal, Tyskland, Italien, Spanien och Belgien tog betryggande segrar.

 

Frankrike – Sverige | 2–1

Förhandssnacket inför matchen handlade mer om hur stor den franska segern skulle bli snarare än om Sverige skulle kunna skrälla. Janne Andersson och laget var dock klara på sin sak, man skulle inte ge fransmännen någonting gratis i fredagens match. Sverige spelade med ett stort mod i spelet och en trygghet som var länge sen vi sett ett svenskt landslag visa upp. Det hårda jobbet belönade sig och i den 55:e minuten kunde Emil Forsberg sätta 1–0 via en mycket läcker frispark.

Ledningen stod sig i några minuter innan Paul Pogba satte 1–1 och för att strö extra salt i såren kom också 2–1 dryga fem minuter senare. En tung period för Sverige som inte kunde slå vakt om den ledning man skaffat sig. Besvikelsen var högst påtaglig efter matchen och trots en bra insats så var spelarna klart missnöjda med resultatet.

Nu väntar en träningsmatch mot Ungern för Sverige innan det är dags för spelarna att bege sig tillbaka till sina klubblag. Räkna med en hel del nya ansikten på planen mot Ungern då det finns flera spelare i truppen som väntar på att få visa upp sig under nya tränaren.