Joseph Magliarditi, som förnärvarande är chief operating officer på M Resort, har utsetts till president och CEO för Hard Rock Hotel.

Jag ser fram emot att ansluta mig till Morgans hotel Group och Hard Rock lagen,” kommenterade Magliarditi i ett offentligt uttalande.

Magliarditi ersätter Randy Kwasniewski, som i mars i år hittades död i sitt hem i Summerlin efter att ha skjutit sig själv i huvudet. Sedan den tragiska händelsen har Morgans Hotel Group CEO Fred Kleisner varit tillförordnad chef för Hard Rock Hotel medan man letat efter en lämplig ersättare.

Magliarditi har under sin karriär bland annat hunnit med att leda ett mjukvaruföretag, arbeta för Harrah’s Entertainment och Rio, samt vara chef på företaget Marnell Sher Gaming som driver hotellcasinon i Laughlin och Pahrump i Nevada.

The Hard Rock, som ägs av Morgans Hotel Group, slog förra året upp portarna till både 495 rum stora Paradise Tower och 375 rum stora HRH Tower. I mars i år stod det klart att Hard Rocks nettovinst under 2009 hade minskat med 1,7 procent jämfört med föregående år, från $164,3 miljoner till $161,5 miljoner – den lägsta vinsten sedan 2004.