Hästen är din är ett nytt tävlingsprogram i TV4 där du har chans att få känna på hur det känns att se sin egen häst närma sig mållinjen på travbanan. Vill du bli hästägare för en dag och få uppleva en VIP-helg på en V75-bana? I så fall är ”Hästen är din” ett TV-program du absolut inte bör missa.

Hästen är din kommer att sändas en gång i veckan i TV4 och tittarna får följa med programledaren Åsa Elmroth när hon träffar den lycklige vinnaren, hälsar på hästen i stallet och tar del av förberedelserna inför V75-loppet.

”Vinnaren bjuds på en VIP-resa till den aktuella V75-banan och får dessutom 10 procent av prispengarna som hästen springer in i loppet”, förklarar Henrik Högström, Svensk Travsports representant i den jury som väljer ut vinnarna.

Du får alltså inte något reellt ägarskap i hästen, däremot 10% av eventuella vinstpengar hästen spring in i det utvalda V75-loppet.

Premiär för programmet blir det fredagen den 29 mars klockan 18:00 i TV4 och sedan följer ett nytt program varje vecka i tio veckor.

”Det är vanligt och populärt att äga en del i en häst i dag och jag ser fram emot att få träffa tio nya delägare under den här programserien, säger Åsa Elmroth.

Första V75-lopp för programmet kommer att ske på påskdagen, då V75 körs på Romme travbana.

Hästen, som valts ut av TV4:s experter, är Checco Boko som kommer att delta i V75-1.

”Kul att man valde min häst och jag ser fram emot ett besök på gården och själva tävlingsdagen,” säger tränaren Timo Nurmos.

Vad med och tävla du också!

Varje vecka kommer en kunskapsfråga att presenteras i olika program på TV4, på TV4:s sajt och på Travsport.se.

Skicka in ditt svar via SMS till nummer 72 400 tillsammans med en motivering på höst 100 ord.

Tävlingjuryn består av Annette Mörk, producent Kanal 75, Per Carlsson, redaktionschef Kanal 75 och Henrik Högström, projektledare Svenskt Travsport.

”Vi hoppas och tror att det blir en rolig och underhållande programserie, som visar hur spännande det är att äga travhäst tillsammans”, säger Henrik Högström.