Det är dags för en ny omgång av Bundesliga, vi ska rikta blickarna mot Imtech Arena där hemmalaget Hamburg tar emot Eintracht Frankfurt. Båda lagen har bjudit på en del mål i starten av Bundesliga och varför sluta nu?

  • Match: Hamburg – Eintracht Frankfurt
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 15.30

Hamburg har raden 2-0-2 på sina fyra första matcher, helt klart godkänt för ett lag som förra säsongen var bedrövligt dåliga och tog sin första vinst i omgång sju. Som jag har nämnt tidigare i ett speltips så är det ett helt nytt Hamburg vi ser den här säsongen. Jag trodde helt klart man skulle få det svårare i början av säsongen på grund av den stora spelaromsättningen, men man har överraskat. Nu verkar de även ha en forward som verkligen har kommit igång och det är Michael Lasogga, han var inhoppare i de första matcherna men fick spela från start i vinsten mot Mönchengladbach (3-0) och gjorde två mål i den matchen. Han är nu uppe i tre mål på fyra matcher och det skulle vara väldigt konstigt om han inte fick starta idag. Innan transferfönstret stängde så värvade man in en offensivmittfältare vid namn Aaron Hunt från Wolfsburg. Han fick inte riktigt chansen i Wolfsburg, men han hade ett par bra säsonger i Werder Bremen. Han kommer tillföra en hel del offensivt på Hamburgs mittfält.

Man får tillbaka sin mittback Emir Spahic till dagens match men Albin Ekdal kommer troligtvis inte spela idag på grund av lårskada.

hamburg_200x200eintracht_200x200

Vilka målexplosioner Eintracht Frankfurt har bjudit på i sina två senaste matcher, man har gjort hela tio mål. I den senaste matchen var det annars så stabila Köln som fick storstryk med 6-2, det var även den offensiva mittfältaren Alexander Meiers första match för säsongen efter sin skada och då bjöd han direkt på ett hattrick. Det var han som vann skytteligan förra säsongen, han gjorde hela nitton mål på tjugosex matcher. På topp ser det också väldigt bra ut, nyförvärvet Luc Castaignos har fyra mål på fyra matcher och även forwardskollegan Haris Seferovic har kommit igång med målproduktionen. Det är ingen snack om saken att Frankfurt har en ruggigt bra offensiv men defensivt är man inte lika starka. Men känns obekväma med bollen i backlinjen och vill gärna slå iväg den snabbt. Jag tror att Hamburg kommer utnyttja detta och pressa hårt mot backlinjen för att få fram misstag.

Till dagens match har man ett avbräck och det är Timothy Chandler som är skadad.


På Imtech Arena blir det ett oftast ett fasligt tryck och jag tror vi kommer se ett riktigt taggat Hamburg som kommer sätta fart direkt. Frankfurt kommer få rikta in sig på snabba omställningar och med den offensiva trion de har längst fram så kommer Hamburgs backlinjen inte att vara sysslolösa. Vi testar en medelinsats på över 2,5 mål.