Vi har nu passerat halvtid i La Liga då 20 av 38 omgångar är spelade. Jag skrev ett inlägg precis innan säsongen drog igång och tänkte vi skulle ta en återblick på detta och se om lagen presterat som jag tänkte mig.

Så här såg min tabell ut innan säsongen drog igång:

1. Real Madrid
2. Barcelona
3. Atlético Madrid


4. Athletic Bilbao
5. Villarreal
6. Valencia


7. Celta Vigo
8. Sevilla
9. Real Sociedad
10. Granada
11. Malaga
12. Getafe
13. Espanyol
14. Rayo Vallecano
15. Elche
16. Levante
17. Almeria


18. Deportivo la Coruna
19. Eibar
20. Cordoba

Kikar vi då topp tre så är det identiskt med hur ligatabellen ser ut just nu, vilket heller inte var någon högoddsare från start. Starkt av Atletico Madrid att fortfarande hänga med i toppen av tabellen, men jag tror att Diego Simeones mannar får inrikta sig på tredjeplatsen i tabellen till slut. Ligatiteln kommer Real Madrid och Barcelona slåss om, där det troligtvis blir fajt hela vägen in på målsnöret.

Tar vi en titt på övriga europaplatser i nuläget så underskattade jag både Valencia och Sevilla inför säsongen, som ligger på fjärde respektive femteplats i tabellen. Valencia ser extra starka ut och har även skakat om topplagen i ligan ordentligt. Tyvärr är bortaspelet för svagt hos dessa gäng och det tror jag innebär att man inte kommer utmana Atletico Madrid i kampen om tredjeplatsen.

laliga

Som ni ser hade jag med både Athletic Bilbao och Celta Vigo högt upp i tabellen, vilket inte stämmer överens med dagens tabell. Athletic har inte alls kommit till sin rätt hittills och Celta Vigo faller fritt just nu efter en smakstart på säsongen. Med dryga 18 poäng upp till en europaplats så får dessa två lag istället inrikta sig på att inte ramla ur La Liga.

Avslutningsvis så trodde jag nykomlingarna skulle få det jobbigt den här säsongen. Men faktum är att ingen nykomling placerar sig under nedflyttningsstrecket just nu. Lilla Eibar är uppe på en 8:e plats och det får helt klart ses som säsongens skräll så här långt. Jag trodde att baskerna skulle kunna kriga till sig en del poäng på hemmaplan, men faktum är att laget plockat mer poäng på resande fot så här långt. Jumbo i ligan just nu är Granada, som jag även denna säsong överskattade nå enormt.


Nästa gång jag skriver här i bloggen så ska jag gå igenom de långtidsspel jag hade inför säsongen.

/e@sy