gus hansenGus Hansen har medverkat i flera intervjuer i veckan då han är på plats i Wien för att spela EPT. Läste man intervjun i Aftonbladet fick man intrycket att Hansen övervägde en långvarig paus, men i den längre intervjun med PokerListings är detta inget alternativ enligt honom själv.

Gus Hansen har förlorat enorma pengar på onlinepoker de senaste åren, vilka enligt trackersajten HighstakesDB har passerat 100 miljoner. Ifall detta får Gus Hansen att överväga kasta in handduken är en fråga många ställer sig. Något reportrar från Aftonbladet och PokerListings haft möjligheten att göra till föremålet för frågan i dagarna och tydligen fått delvis olika svar.

När PokerListings intervjuar Gus Hansen finns inte längre några indikationer av en tänkbar utveckling där onlinepokern går miste om Hansen. När den direkta frågan ställs om han övervägar sluta svarar Hansen: ”Jag kan inte se det hända, och jag har alltid varit en gambler. Möjligtvis kan jag spela mindre, men jag kommer inte försvinna helt.”

Vidare erkänner Hansen att han inte är insatt i trackingprogram som Hold’em Manager och Poker Tracker, men tillägger att det är något han kanske borde sätta sig in i.

Under mars har Gus Hansen efter en ha legat nära en halv miljon dollar plus dalat och totalt förlorat runt en miljon dollar.