gushansenDe senaste veckornas stora samtalsämne är den hårda ordväxlingen mellan Gus Hansen och en spelare med nicket ”SallyWoo” i samband med poker.

Konversationen som ägde rum på Full Tilt Poker publicerades först på HighStakesDB.com forum och där framgår det att Gus Hansen bland annat sagt ”the computer program right by your side – could be slippery slope” och därmed anklagat ”SallyWoo” för bruk av otillåten mjukvara.

Lite senare i samma konversation säger Hansen: “I believe you have an O8 program”. Med “O8 program” syftar Hansen här till ett program för pokervarianten Omaha 8-or-better. Exakt vad för slags program det är Hansen syftar till har många undrat. Att det skulle finnas ett program för denna pokervariant som kan användas för att vinna på de höga nivåer som detta gäller är inte troligt.

Diskussionen kring spelarnas dispyt har fortsatt på forumet 2+2 och där är åsikterna blandade. En del menar att Hansen har goda skäl för sina beskyllningar medan andra anser han handlat överilat och förmodligen på grund av tilt.