Brasilien – Pressen är enorm på Brasilien som har hemmaplansfavör och pressen ökade ännu mer efter att man vunnit Confederations Cup förra sommaren. Man har ett lag fyllt av världsstjärnor och lyckas man inte vinna denna gruppen så är det genomuselt av Brassarna! Backlinjen med Thiago Silva, David Luiz, Alves och Marcelo håller absolut högsta klass och på mitten har man slitvargarna Ramires, Paulinho och Fernandinho. Framför dessa herrar huserar Oscar, Wilian, Hulk, Neymar och Fred. Det är inte många lag som kan matcha dessa spelare och man bör pliktmässigt besegra Kroatien, Mexiko och Kamerun i detta gruppspelet! Man har genrepat med att besegra Serbien med 1-0 och Panama med 4-0. Nu är det dags för allvar och visst skall man ha goda chanser att ta sig riktigt långt i VM.

KroatienKroaterna imponerade inte i kvalet till VM och lyckades sånär ta sig hit genom att besegra Island i playoffmatcherna. Man hade visserligen 5 segrar och 1 oavgjorda på sina 6 första kvalmatcher men sedan tog man bara 1 poäng på de avslutande 4 matcherna. Nu är det dags för allvar och genrepen mot Australien och Mali slutade med två segrar med 1-0 och 2-1. Man inleder direkt mot Brasilien och det är nog bra för laget som kan spela helt utan press i den matchen. Man har utan tvekan ett lag som kan ta sig till åttondelsfinal men jag har ett annat drag i den här gruppen som känns klart undervärderade. Kroatien får nöja sig med tredjeplatsen efter förlust mot Brasilien och två kryss i de övriga matcherna.

Mexiko –  Mexiko är verkligen inget lag jag imponeras av och i kvalet till VM såg man märkbart svaga ut i mina ögon och 4 olika förbundskaptener har tagit laget till VM. Man vann enkelt förgruppen efter 6 raka segrar mot Costa Rica, El Salvador och Gyana men i kvalgruppen till VM blev det bara 2 segrar, 5 oavgjorda och 3 förluster mot lag som USA, Honudras och Costa Rica som alla tre hamnade före Mexiko i gruppen. Man vann playoffen enkelt mot Nya Zeeland med sammanlagt 9-3 men det säger inte så mycket. Man inleder VM med match mot Kamerun och den är otroligt viktig för båda lagen då en seger där betyder otroligt mycket och en förlust skulle vara förödande. Favoritskapet ligger på Mexiko men jag tror inte laget reder ut det utan det blir förlust direkt.  Man har många spelare från den inhemska ligan och ”proffsen” i laget har haft tunga säsonger bakom sig så i mina ögon är truppen märkbart svag och jag tror man kommer få stora problem att ta sig vidare från gruppspelet. Mexiko hamnar sist i gruppen efter förlust i premiären mot Kamerun och det följs upp av förlust mot Brassarna och i sista matchen kan man lite turligt kryssa mot ett desperat Kroatien..

Kamerun – Många tror inte Kamerun kommer ha en chans i den här gruppen men jag är helt inne på att laget kan ”skrälla” till det här och ta sig vidare till åttondelsfinalen. Man har ett starkt lag i mina ögon med bra spelare i varje lagdel. Backlinjen med KoulouMatipChedjou och Bedimo är stark och på mitten har dem Alex Song (Barcelona) och Mbia (Sevilla). I anfallet finns måltjuven Samuel Etoó (Chelsea) och hyperintressante Vincent Aboubakar som varit grym i franska ligan. Det finns massa rutin i laget och det tillsammans med nya unga hungriga spelare bör vara en riktigt bra kombination här. Man laddade upp inför VM med att spela 2-2 mot Tyskland och besegra Moldavien med 1-0. Jag är inne på att Kamerun vinner premiären mot Mexiko och följer upp det med ett kryss mot Kroatien och därmed kniper man andraplatsen för Brasilien rår man knappast på.

          Min gruppvinnare är Brasilien:   
brasilien

Fullständigt tips i Grupp A: 
1. Brasilien
2. Kamerun
3. Kroatien
4. Mexiko