Greg “FossilMan” Raymer är inte längre PokerStars Pro.

Exakt vad som ligger bakom splittringen är ännu oklart, men enligt ett rykte som pokerproffset Kathy Liebert vidarebefordrat på Twitter ska det handla om att PokerStars ställt många av sina proffs inför ett ultimatum – acceptera lägre kompensation eller gå.

Varken PokerStars eller Raymer har valt att lämna någon förklaring till varför Raymer inte längre finns med på Team Pro-sidan hos PokerStars och varför den röda stjärnan har försvunnit från hans namn.

Till en början spekulerades det kring om det skulle kunna vara något slags tekniskt fel, men Raymer valde att sätta punkt för den diskussionen genom att i en tråd hos välkända pokerforumet TwoPlusTwo bekräfta att han och PokerStars har gått skilda vägar. Däremot ville han inte ange något skäl utan hänvisade till ett framtida uttalande.

”Det har varit mycket diskussion kring min representation av PokerStars, och det är sant att jag just nu inte representerar dem,” skrev han i forumet. ”Jag kommer inom den närmsta framtiden att göra ett mer detaljerat uttalande där jag diskuterar den här situationen, men jag har för tillfället inte några ytterligare kommenterar. Till alla er som har läst om och diskuterat situationen vill jag säga att jag uppskattar alla positiva kommentarer jag har fått. Det är mycket givande att få höra så många fina saker från så många bra människor, och jag är rörd över ert stöd.”

Raymer är mest känd för att ha vunnit World Series of Poker (WSOP) Main Event år 2004 och för sitt engagemang i lobbyorganisationen Poker Players Alliance.