Tomasz Gollob är regerande världsmästare och favorit till att återigen ta hem GP-serien i Speedway enligt oddssättarna hos Svenska Spel. Här tar vi en titt på oddsen och får även reda på hur oddssättarna tänker om våra svenska förmågor.

Bakom polacken finns inte mindre än tre Vetlandaförare bland de fyra främst rankade enligt spelbolaget - Jason Crump, Jaroslaw Hampel och Janusz Kolodziej. Danske Kenneth Bjerre ses med skrällchans men svenskarna väntas få det tufft.

-”Crump var skadad under stora delar av fjolåret och borde vara otroligt revanschsugen till den här säsongen. Kolodziej imponerade storligen förra året och får också räknas med bra chans, liksom Hampel som inte orkade distansen ut förra året”, berättar Stefan Edberg och Johan Elevant, oddssättare på Svenska Spel.

Bakom dessa ser man bland andra Emil Sajfutdinov som en tänkbar utmanare och den unge ryssen har valt bort den svenska ligan för att fokusera på GP-serien. Han kommer dock till slutspelet och ger i skrivande stund 7.50 gånger pengarna till att ta hem världsmästartiteln – men Svenska Spels oddssättare har en annan varning att utfärda:

-”Kenneth Bjerre imponerade i fjol och har startat året lysande, varning säger vi”, meddelar Stefan. Dansken ger oddset 25 gånger pengarna, lika högt som sina skandinaviska kollegor Rune Holta och Andreas Jonsson.

För svensk del ser det tuffare ut och alla tre ses med små chanser till att blanda sig i toppen. Andreas Jonsson vann en tävling sent i fjol som gör att han får åka vidare i år, Fredrik Lindgren kan gynnas av en ny regel som gäller ljuddämparna och Antonio Lindbäck har hög högstanivå men ses inte ha jämnheten för att det ska räcka hela säsongen.

På lördag börjar den första deltävlingen i Lezno, Polen, där alltså favoriten Gollob ska inleda sin jakt på ännu en VM-titel. Banrekordet innehas dock av hans landsman Janusz Kolodziej så vi väntar oss en spännande öppning på årets GP-serie.

Svenska Spel erbjuder följande odds på Världsmästare Speedway GP 2011:

T Gollob 3.40
J Crump 5.00
J Hampel 5.50
J Kolodziej 7.50
E Sajfutdinov 7.50
N Pedersen 13.00
R Holta 25.00
A Jonsson 25.00
K Bjerre 25.00
C Holder 35.00
G Hancock 35.00
F Lindgren 50.00
C Harris 50.00
A Lindbäck 100.00
A Laguta 350.00