Glenn Strömberg, som löpande analyserar och tippar fotboll på Expekt, tror på oavgjort mellan Sverige och Portugal ikväll.

-”Många i Sverige gråter lite över de spelare vi saknar, senast nu när Henke Larsson fick kasta in handduken. Samtidigt glömmer vi att Portugal också saknar sina centralfigurer Carvalho och Deco och att det bland de 15-16 spelarna i Sveriges landslag trots allt finns mycket talang”, säger Glenn Strömberg.

-”Jag tror att det kommer att passa blå-gult utmärkt att slå ur underläge och inrikta sig på försvar och kontringar. Vi kommer att ha en helt okej startelva på benen: Isaksson – Stoor, Majstorovic, Hansson, Nilsson – Larsson, Andersson, Kim Källström, Holmén – Elmander, Zlatan Ibrahimovic.”

-”Det är väldigt tufft att spela som bortalag på ett fullsatt Råsunda i kyliga oktober och jag tror på oavgjort. Det sätter rejäl press på Portgual inför fortsättningen efter förlusten mot Danmark hemma innan.”

Spelen haglar in inför dramat på Råsunda och Expekts informationschef Dan Vikman säger:

-”Vi får klart mest spel på Portugal och deras odds har sänkts samtidigt som Sveriges har höjts från 3.20 till 3.55. Nyckeln för Sverige blir att att hålla ihop laget i defensiven, att stoppa Ronaldo med tät markering och att Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmander hittar ytorna på topp.”

Du hittar Expekts och andra spelbolags fotbollsodds här: odds i fotboll