Superettan Genomgång

Dags för omstart i Superettan efter knappt en månads uppehåll. Omgång 15 inleds med fem matcher på lördag. På söndag spelas det två matcher och sedan avslutas omgången på måndag med GAIS-Öster. Här kommer en genomgång med speltips på lördagens matcher i Superettan.

 

Norrby-Falkenberg 16:00

Norrby ligger på 14:e plats och har 15 inspelade poäng, Falkenberg ligger på 8:e plats med 20 inspelade poäng. Efter en urusel inledning med endast två poäng på första sex matcherna. Efter det så har Norrby kommit igång och har kontakt med lagen ovanför strecket. Falkenberg har varit ojämna den här säsongen och ligger i mitten av tabellen. Norrby har stått för riktigt bra prestationer och har varit hemmastarka. Båda lagen är ofta involverade i målrika matcher.

Speltips: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål, odds 1,83

 

Varbergs BoIS-Gefle, 16:00

Två formsvaga lag möts på Påskbergsvallen i Varberg. Hemmalaget Varberg inledde årets allsvenska stabilt och hade endast en förlust på första åtta matcherna. Sedan dess har Varberg endast vunnit en match. Gefle var topptippade inför säsongen men har underpresterat brutalt. Gefle har hela nio poäng upp till säker mark och mycket talar för att laget spelar division 1 nästa säsong. Varberg är väldigt starka på hemmaplan och har hittills endast en förlust hemma den här säsongen.

Speltips: Varberg vinner, odds 1,60

 

Degerfors-Trelleborg, 16:00

Degerfors mot Trelleborg på Stora Valla i Degerfors, två lag som behöver vinna för att hänga på Helsingborg som ligger på kvalplats till Allsvenskan. Trelleborg har tagit merparten av sina poäng på hemmaplan och har endast en seger på bortaplan den här säsongen. Degerfors är ett starkt hemmalag och har två raka segrar hemma på Stora Valla. Förra årets möten slutade 0-0 och 2-1 till Degerfors.

Speltips: Degerfors draw no bet, odds 1,76

 

Åtvidaberg-Brommapojkarna, 16:00

Brommapojkarna har överraskat rejält den här säsongen och leder Superettan fem poäng före Dalkurd och 10 poäng före HIF på kvalplats. Brommapojkarna förlorade senast, mot Trelleborg med 3-1 efter ett tidigt rött kort på Erik Figueroa. BP hade innan dess sex raka segrar i Superettan. Åtvidaberg inledde årets superetta svagt men har kommit igång igen. Nu har Åtvidaberg fyra raka matcher utan förlust och ligger endast tre poäng bakom fyran Öster i en väldigt jämn tabell. BP borde vara för bra i den här matchen och utökar troligtvis sin serieledning.

Speltips: Brommapojkarna vinner, odds 1,74

 

Helsingborg-Örgryte, 18:00

Helsingborg inledde Superettan riktigt starkt och hade 13 matcher utan förlust. HIF:s form har avtagit och nu har man fyra raka matcher utan vinst. Under sommarfönstret har HIF bland annat fått in före detta landslagsmålvakten Pär Hansson och även Johan Persson från Hammarby. Två riktiga profilvärvningar. Örgryte ligger sexa men endast tre poäng bakom HIF på tredjeplatsen. Örgryte avslutade första halvan av säsongen med två raka förluster mot Norrby och Degerfors. Helsingborg har endast en hemmaförlust och är riktigt starka hemma på Olympia.

Speltips: Helsingborg vinner, odds 1,71

 

Rygga speltipsen hos Betfinal. Betfinal har just nu en bonus som ger 100% upp till 1000kr.