Här är dagens galopptips från bwin. Det gäller lopp på Vaal och Belmont Part, där favoriten Soaring Empire ser bra ut efter att ha slagit stjärnan Morning Line tidigare i år.

Belmont Park, lopp 10, galopp
Favoriten Soaring Empire har slagit superstjärnan Morning Line i år. Efter det förlorade han visserligen två gånger mot Tackleberry, men denne var då i en form vi inte sett skymten av efter det. Tizway har samma problem med formen han. Förra året ansågs han vara en av landets bästa hästar men i år har han redan förlorat mot flera av motståndarna i dagens lopp. Haynesfield var favorit i ”Westchester” häromsistens men kunde inte leverera. Det loppet vann istället Caixa Eletronica som är i sitt livs form och faktiskt kan vinna även detta lopp. Yawanna Twist har varit riktigt vass på upploppet i flera grupp-lopp, detsamma gäller Aikenite som faktiskt har två raka segrar på den nivån. Både Stormy’s Majesty och Rodman har också vunnit på grupp-nivå men här ger vi dem inte mer än en platschans. Kensei ser ut att ha tappat formen och Ibboyee kommer att få det svårt här.

Ranking: #1 Soaring Empire – #5 Caixa Eletronica – #4 Aikenite – #8 Haynesfield – #6 Yawanna Twist

Vaal, lopp 7, galopp
Detta är ett utomordentligt svårbedömt lopp. Mike De Kock ställer upp med två hästar – Storm Crossing och Burmese Cat – som båda har bra form och brukar vara bra på den här banan. Stona Queen’s Bay och Xilomante har visat grym form på sandbanor och måste räknas. Across The Ice är bättre än sin nuvarande form och ska inte heller glömmas bort.