Den amerikanska staten har beslagtagit domännamnen för fyra av världens största pokersajter: Full Tilt Poker, PokerStars, UB.com och Absolute Poker.

USA:s justitiedepartement uppger i ett pressmeddelande att 11 representanter för Full Tilt Poker, PokerStars och Absolute Poker har åtalats för ”bankbedrägeri, pengatvätt och brott mot spellagen”, samt att över 75 bankkonton med koppling till pokersajterna har belagts med kvarstad, liksom flera domännamn.

De elva personer som åtalats uppgavs vara Isai Scheinberg, Raymond Bitar, Scott Tom, Brent Beckley, Nelson Burtnick, Paul Tate, Ryan Lang, Bradley Franzen, Ira Rubin, Chad Elie och John Campos.

Den som försöker besöka Full Tilt Poker, PokerStars, UB.com och Absolute Poker möts av ett meddelande som säger att FBI har tagit kontroll över sajterna och att en arresteringsorder har utfärdats. PokerStars har nu blockerat amerikanska spelare från att nå de spel som sker med riktiga pengar.

Justitiedepartementets pressmeddelande tar upp lagen Unlawful Internet Gambling Enforcement Act (UIGEA) och gör gällande att sajterna, eftersom många amerikanska banker och kreditkortsföretag är ovilliga att behandla transaktioner till och från pokersajter, har försökt använda sig av bedrägeri för att kringgå lagen.

Justitiedepartement hävdar också att PokerStars och Full Tilt kontaktade små banker med ekonomiska problem och erbjöd betydande investeringar i utbyte mot att bankerna skulle behandla transaktioner.

De anklagade har åtalats för att driva illegal spelverksamhet, stämpling till bankbedrägeri, pengatvätt och överträdelse av The Unlawful Internet Gambling Enforcement Act. Samtliga riskerar fängelse och rejäla böter.

Trots de omskakande nyheterna säger en representant för Bodog Poker att det är ”business as usual” för de amerikanska pokerspelarna hos Bodog.