Full Tilt Poker har dalat i PokerScouts lista över de pokerrum och pokernätverk som har mest trafik till sina kontantbord, och ligger nu på fjärde plats efter PokerStars, PartyPoker och pokernätverket iPoker.

Det handlar dock inte om några stora marginaler. Under den senaste sjudagarsperioden hade PartyPoker enligt statistiken från PokerScout i snitt 3 300 spelare vid sina kontantbord. För pokernätverk iPoker var siffran 3 200, medan Full Tilt Poker fick ihop 3 050 spelare. Ingen av de tre konkurrenterna kan alltså sägas ha ett fast grepp om andraplatsen och mycket kan komma att hända framöver.

Hos iPoker hoppas man förmodligen på att anslutningen av Ladbrokes Poker ska ge ett rejält tillskott av spelare. Exakt när Ladbrokes Poker kommer att flytta över sina spelare från Ongame till iPoker har dock inte meddelats, så det kan komma att dröja innan överflyttningen genomförs. Det brittiska pokerrummet Dusk Till Dawn har däremot hunnit genomföra sin migration från GTECH G2 (Boss Media) till iPoker, och Betfair Poker flyttade från Ongame till iPoker redan i januari.

Hos PartyPoker beror en del av den ökade trafiken till kontantborden på att Bwin Poker förde över sina pokerspelare till PartyPoker i december förra året. PartyGaming plc och Bwin Interactive Entertainment AG slog sig samman i mars 2011 och bildade spelgiganten Bwin.Party Digital Entertainment, så att Bwin Pokers spelare flyttas till PartyPoker är en naturlig del av sammanfogningen av de två bolagen.

Kontantbordsstatistik från PokerScout (20 mars 2013)

Namn Genomsnittligt antal spelare vid kontantborden under de senaste sju dagarna

1

PokerStars

23 600

2

PartyPoker

3 300

3

iPoker

3 200

4

Full Tilt Poker

3 050

5

888Poker

2 450

6

Winamax.fr

2 000

7

PokerStars.it

1 940

8

PokerStars.es

1 680

9

PokerStars.fr

1 380

10

MPN (f.d. Microgaming)

1 340

Nyfiken på de tre konkurrenterna?

Full Tilt Poker ger nya spelare 100% matchning av de tre första insättningarna och man kan få upp till $600 i bonus totalt. Du behöver alltså inte göra någon stor första insättning för att utnyttja välkomsterbjudandet fullt ut, utan kan välja att sprida deponeringarna över tre olika insättningar.

Hos PartyPoker är det den allra första insättningen som ger välkomstbonus: 100% matchning upp till maximalt $500 eller €325 (beroende på vilken valuta du spelar i).

Eftersom iPoker inte är en separat pokersajt utan består av många olika pokerrum varierar välkomstbonusen beroende på vilket pokerrum du ansluter dig till, och du har möjlighet att skaffa dig många olika välkomstbonusar genom att bli medlem och sätta in pengar till många olika pokerrum i nätverket. Betfair Poker, som anslöt sig till iPoker i början av 2013, ger just nu nya medlemmar 200% bonus på första insättningen upp till $2 000.