Full Tilt Poker ska återlanseras igen om mindre än en månad och nu har ytterligare en viktig pusselbit fallit på plats i och med att sajten har erhållit spellicens från Isle of Man, samma ö som PokerStars är licensierad hos.

”Spelkommissionen är säkra på att Full Tilt Poker kommer att tillvarata sina spelares intressen och följa de strikta regler och procedurer som styr de spelföretag som är licensierade av Isle of Man,” säger spelkommissionens ordförande Steve Brennan i ett pressmeddelande. ”Full Tilt Pokers ansökan stärktes av deras nya ägare och ledningsgrupp är kända av oss och har ett fläckfritt förflutet vad gäller efterföljandet av de krav som Isle of Mans regelverk uppställer.”

Full Tilt Poker fick sina spellicenser från Alderney Gambling Control Commission (AGCC) indragna permanent i september 2011 efter en tids suspendering. Enligt den utredning som gjordes av AGCC hade Full Tilt Poker brutit mot AGCC:s regelverk genom att lämna falska rapporter, ägna sig åt otillåten kreditgivning och underlåta att rapportera viktiga händelser.

Nu är den gamla ledningen ute ur bilden och Full Tilt Poker ägs av PokerStars ägarbolag Rational Group som kommer att driva Full Tilt vidare som ett separat pokerrum skilt från PokerStars sajt.

Full Tilt Pokers servrar flyttades nyligen från Alderney till Isle of Man så att de framöver ska befinna sig på den ö som de har spellicens ifrån, något som är ett av de krav som Isle of Man ställer på de spelföretag som erhåller spellicens från Isle of Man. Isle of Man har också hårda krav på hur spelarnas pengar ska förvaras så att ingen sammanblandning sker mellan företagets egna pengar och de pengar som tillhör spelarna.

”När beslutet togs att diversifiera ekonomin och ta en titt på nätspel var politikerna mycket återhållsamma och ville säkerställa att vi bara accepterade rätt sorts verksamheter, verksamheter som inte skulle orsaka några problem för de övriga sektorerna i ön ekonomi,” förklarar Steven Brennan. ”De var också mycket angelägna om att skydda konsumenten, och vi tar det förmodligen en lite bit längre än de flesta andra licensgivare genom att insistera på att de pengar som spelarna sätter in till operatören skyddas och separeras tillräckligt så att spelarna kan få tillbaka sina pengar om operatören hamnar i någon form av problem vad gäller konkurs eller betalningsstopp. Vi gör det på flera olika vis. Skyddskravet är en del av lagen hos Isle of Man och det finns flera olika mekanismer som operatörerna kan använda sig av. De kan skaffa sig bankgarantier, de kan sätta upp stiftelser eller de kan lägga pengarna i segregerade bankkonton i en bank som är licensierad av Isle of Man. Det fungerar bra för oss. Varje operatör måste säkerställa att deras spelarmedel hålls segregerade. Det finns inga undantag. Vi gör inte några undantag för någon.”

PokerStars har haft spellicens från Isle of Man sedan år 2005 och segregeringen av spelarmedel från företagets egna pengar var en av anledningarna till att PokerStars så snabbt kunde reda upp situationen med de amerikanska myndigheterna efter att sajten stängts ned under pokerns Black Friday i april 2011, samma dag som Full Tilt Poker, UB och Absolute Poker också stängdes ned.

FTOPS återvänder i december!

Nu när Full Tilt Poker har fått sin nya spellicens från Isle of Man har ledningen meddelat att den populära Full Tilt Online Poker Series (FTOPS) kommer att återuppstå redan i december. I en post på det välbesökta pokerforumet Two Plus Two avslöjade Full Tilts tillförordnade pokerrumsschef Shyam Marcus att nästa FTOPS kommer att köras den 2-16 december 2012. Schemat har dock ännu inte spikats.