ftpBesöker du Full Tilt Pokers hemsida möts du inte längre av stjärnspelarna Viktor Blom och Gus Hansen utan en okänd person. Blom och Hansen är inte längre kontrakterade spelare och vad du ser är Full Tilt Pokers nya inriktning.

Full Tilt Poker har alltid varit associerat med pokerproffs. Förmodligen kommer de flesta av proffsen fortsätta spela på Full Tilt Poker, men utåt sett har pokerrummet valt en ny linje.

I ett meddelande till PokerFuse.com meddelar Full Tilt Poker att “Full Tilt will celebrate the excitement, fun and intrinsic enjoyment of playing our poker, blackjack, roulette and slots games”. FTP är med andra ord redo att hänga på trenden där amatörspelaren är i fokus hos pokerrummen. Det är inte en blixtvändning vi ser då FTP har infört casinospel och s.k. lotteri-Sit & Gos den senaste tiden. Den stora nyheten – förutom faktumet att Blom och Hansen får lämna sina poster som ambassadörer – är att de nu gör det officiellt.

Därmed förlorar onlinepokern ännu en aktör med särdrag och marknaden blir än mer likriktad. Spekulerbart är att Full Tilt Poker har studerat 888poker som varit väldigt framgångsrikt de senaste åren. Den senaste kampanjen på Full Tilt Poker är absolut i linje med deras marknadsföringsstrategi att nå ut till amatörspelare då dem erbjuder $10 gratis – 888poker har länge erbjudit $8 gratis.

Amatörspelarna är därmed att gratulera medan de mer seriösa spelarna antagligen börjar bli lite oroliga för vad som kan hända härnäst.