Vi går ner en division till Bundesliga 2 där FSV Frankfurt tar emot Nürnberg hemma på Stadion am Bornheimer Hang. Gästerna krigar för en uppflyttningsplats till Bundesliga och kommer gå ut stenhårt för att vinna man har även en bra offensiv så det blir att testa ett överspel.

  • Match: FSV Frankfurt – Nürnberg
  • Spel: Nürnberg över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 13:30

FSV Frankfurt ligger på 14:e plats i ligan och har fyra poäng ner till kvalplats och fem till nedflyttningsplatsen, Man har sju matcher kvar att spela och behöver ta några mer poäng för att inte hamna i bottenstriden. Spelschemat ser inte så tufft ut för dem, räknar man med den här matchen så har men en till tuff match och sedan möter faktiskt två lag på nedre halvan av tabellen och tre lag som ligger under dem. Det är alltså inte hela världen om dem inte tar poäng i den här matchen. De har inte vunnit på de fem senaste matcherna utan det har blivit tre kryss och två förluster. Man är även det sämsta laget på hemmaplan, de har bara tagit tio poäng totalt hemma och har en målskillnad på 15-27. Man har alltså ett snitt på över två insläppta mål per match på hemmaplan. 

frankfurt_200x200nurnberg_200x200

Nürnberg är i en helt annan situation, man slåss om direktplats till Bundesliga. Dem ligger på 3:e plats i ligan och det betyder kvalplats till högsta ligan, man har bara tre poäng upp till tvåan Freiburg som ligger på den sista direktplatsen just nu. Man har strålande form och har faktiskt spelat sjutton raka matcher utan förlust varav elva matcher har man vunnit. Senaste förlusten var faktiskt i höstas mot RB Leipzig (3-2). Femtiofyra mål har man gjort hittills och det ger dem ett snitt på precis två mål per match. På de fem senaste matcherna har det blivit fem vinster och man har gjort minst två mål. 


Nürnberg kommer sätta fart direkt, man vill inget annat än att få med sig tre poäng hem. De offensiva kvalitéerna man har av bland de bästa i ligan och över 1,5 mål till oddset 1,83 är riktigt fint. Jag sätter hög insats på detta.