Match nummer tre mellan den överlägsna mest grinigaste och fulaste kvartsfinalserien. Det står 1-1 i matcher och det har blivit upplopp och en massa skriverier efter båda lagens möte. Luleå vann matchen senast och kan den vinsten hjälpa laget att kunna ta en match nere i Scandinavium eller kommer hemmaplansfördelen avgöra den här matchserien?

  • Match: Frölunda – Luleå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 2,20 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 16/3, 18:30

frolunda_200V.S lulea_200

Match nummer ett nere i Scandinavium var en grinig tillställning med matchstraff och massvis av utvisningar. I den matchen började Frölunda bäst och tog ledningen med 1-0. Däremot efter drygt tolv minuter in i matchen satte Erik Gustafsson in en huvudtackling på C. Abbott som troligtvis har spelat klart för det här slutspelet och eventuellt för alltid. Trots ett följande powerplay för Luleå kom det inget mål och 1-0 stod sig perioden ut.
Istället i period nummer två gjorde Frölunda båda 2 och 3-0 och skaffade sig ett utmärkt utgångsläge. Luleå reducerade till 1-3 men kom bara som närmast till 2-3.
I match nummer två fortsatte det griniga spelet och fortsatt massor av utvisningar. Bland annat två matchstraff, en spelare för vardera lag efter slagsmål. Matchen vanns av Luleå med 2-1 som därmed kvitterade till 1-1 i matchserien. Noterbart är att samtliga tre mål kom i spel med en man mer på banan. Matchen var otroligt grinig och vi fick se hela sextiofyra utvisningsminuter.

Lagen har mycket ouppgjort och möts nu för nionde gången den här säsongen.
Dessa två lag spelade dessutom Champions Hockey League final mot varandra där ett billigt matchstraff vände för matchen för Luleå och vann tack vare den situationen, slutresultat 4-2. Där drog rivaliteten igång på allvar mellan lagen.
På dessa nio matcher har Frölunda fyra segrar och Luleå fem. Noterbart är att tre av lagens fem senaste möten har slutat över 4,5 mål.
I Scandinavium har Luleå det tufft. Endast en seger på dom sex senaste besöken och Frölunda har nu fyra raka hemmasegrar över Luleå. Noterbart är att tre av lagens fyra senaste möten i Göteborg har slutat över 4,5 mål.

En tredje och viktig match att vänta.
Luleå är inte alls samma lag på bortais som på hemmaplan. I alla fall om vi ska kolla spelidé och spelstil. Laget är inte alls lika konsekventa på bortaplan och att då möta ett revanschsuget Frölunda kommer lagets försvarsspel att få slita.
Frölunda sålde visa sektioner för fyrtio kronor och det sålde slut redan under lördagen. Troligtvis kommer arenan vara fullsatt och med ett Frölunda på spelhumör på hemmaplan kommer få en match i högt tempo och massor av målchanser. Men framförallt kommer domarna att få jobba. Detta är kvartsfinalseriens svåraste dömda matchserie och domarna har en enorm press på sig. Hittills har dom gjort det bra och då har det ändå runnit iväg i utvisningskolumnen. Båda lagen har trampat igång sina powerplay och i den förra matchen kom alla tre mål i den spelformen.
Matchen kommer vara grinig och utvisningar och powerplay-möjligheter kommer att komma.
Det talar även för en hyfsat målrik tillställning med två lag som är nästintill skadefria och Frölunda kommer definitivt inte att backa hem. Tre av lagens fem senaste möten har slutat över 4,5 mål och tre av dom fyra i Scandinavium har passerat linan.
Med linan över 4,5 mål till otroliga 2,20 måste den synas, för det är ett klart över odds. 
Ett fullsatt Scandinavium med ett hemmalag som vill köra över Luleå kommer vi få se en händelserik match med förhoppningsvis mål.
Mitt spel blir över 4,5 mål till 2,20 hos Unibet.