Världsmästerskapen i friidrott anordnas i höst av tyskarna, och hålls i Berlin mellan 15-23 augusti. Huvudanläggningen blir Olympiastadion i Berlin, som byggdes år 1936 inför sommar-OS. Arenan renoverades för fem år sedan, inför världsmästerskapen i fotboll, som arrangerades av Tyskland år 2006. Arenan har varje år flera friidrottstävlingar, varav en är den tradionrika ISTAF, en av deltävlingarna i Golden League.

Både TV4 och SVT har rättigheter att visa direktsändningar från tävlingarna i friidrott i Berlin. Kanalerna kommer att sända varannan dag. TV4 kommer att sända jämna dagar, och följaktligen kommer då SVT att sända alla ojämna dagar. SVT säger själva att de är den ledande kanalen här, då de bl.a. har anlitat den f.d. höjdhopparen Stefan Holm till sin laguppställning med expertkommentatorer, som tillsammans med Jonas Karlsson är först ut i Friidrottskväll…

Den absoluta världseliten inom respektive grenar kommer att tävla här. I startfälten hittar vi bland annat kortdistanskungen Usain Bolt, samt stavhoppsdrottningen Jelena Isinbajeva, två intressanta atleter i den absoluta världstoppen som båda visar på god form och som har fina möjligheter att sätta nya världsrekord i respektive grenar. Några svenska namn hittar vi också i startfälten, men de stora namnen riskerar att utebli eller floppa. Carolina Klüft avbröt nyligen sin tävling i längdhopp efter endast två hopp, p.g.a smärta. Höjdhopperskan Emma Green bröt likaså, och i 400 meter sprang medaljhoppet Johan Wissman sin sämsta tid för året. Inga ljusa besked.

Huruvida det blir några världsrekord eller svenskmedaljer återstår att se, men oddsen för att vi får se ett fantastiskt mästerskap är goda.

Vill du redan nu börja oddsspela på friidotts-VM 2009 så kan du göra det hos t ex Unibet.