AB Trav och GaloppATG lanserar snart möjligheten att spela på franska storlopp till franska odds. 24-25 januari är det premiär.

-”Våra kunder har länge efterlyst möjligheten att få ”spela franskt”. Det är en spännande satsning där vi i Sverige kommer att spela in till franska vinstpooler”, säger Remy Nilson, vd ATG.

ATG och det franska spelbolaget PMU har ett mångårigt samarbete, ett samarbete som nu fördjupas när de båda länderna kommer att spela in till samma vinstpooler för spelformerna Vinnare och Plats.

-”Det franska vintermeetinget bjuder på sport och spel i världsklass och därför känns det extra kul att tillsammans med PMU kunna erbjuda våra kunder spel på de franska loppen”, säger Remy Nilson.

-”Jag välkomnar de svenska travfansen till Frankrike! Svenska hästar har i många år firat stora framgångar på våra travbanor, därför är det ett naturligt steg att även de svenska spelarna nu får spela på våra lopp och med gemensamma odds”, säger Aymeric Verlet, International Director PMU.

Premiär för svenskt spel till Frankrike blir det lördagen den 24 januari då loppet Prix du Luxembourg körs. Dagen efter är det dags för Prix d’Amerique, av många ansett som det största travloppet i världen.

Totalt kommer ATG att arrangera spel vid minst tolv tillfällen till Frankrike fram till den 8 mars.

-”Störst fokus blir det på storloppen under söndagarna. Men vi kommer också spela till deras tävlingar på torsdagar, och till lopp med stort svenskintresse. Prix d’Amerique kommer att visas direkt på TV4+ och resterande lopp kommer vi att visa direkt hos våra ATG Live-ombud och på travbanor som arrangerar direktspel”, säger Remy Nilson.