Det franska parlamentet har nu röstat igenom en lag som kommer att avskaffa det statliga spelmonopolet i Frankrike. Lagen röstades igenom med siffrorna 299 mot 223 och lagen förväntas träda ikraft innan FIFA World Cup startar i juni.

”Denna lag kommer att göra det möjligt för oss att gradvis tvinga bort den svarta spelmarknaden på internet genom att skapa ett lagligt alternativ som följer reglerna,” kommenterade Frankrikes budgetminister Francois Baroin.

Nätpokern kommer att betala 2 procent i skatt medan sportvadslagning kommer att betala 7,5 procent.

Spelföretagen världen över slåss nu om att etablera sig på den lagliga franska marknaden, och vissa har kommit längre än andra. Till exempel ingick Playtech, ägare av nätverket iPoker, ett avtal med Chilipoker redan i februari förra året, med förhoppning om att den franska lagändringen skulle röstas igenom.

Avtalet mellan Playtech och Chilipoker kom till efter att Chilipokers ägare Chiligaming slutit ett omfattande avtal med den ledande franska internetleverantören Illiad samt blivit sponsor för World Poker Tour Marrakech. Fram tills dess samarbetade Chilipoker med Tain, en av iPokers licensinnehavare, men Playtech insåg snabbt fördelarna med att knyta Chilipoker närmare till sig.

”Vi är mycket glada över att ha befäst vår relation med Chilipoker (…), kommenterade Playtechs CEO Mor Weizer efter att avtalet offentliggjort i början av 2009. ”Den franska spelmarknaden har en enorm potential för speloperatörer och vi kommer att titta närmare hur vi kan etablera en bas för oss där i väntan på att spelregleringen träder i kraft nästa år.”