Tre timmar efter öppningen av ett reguljärt WCOOP-event startar en Second Chance-turnering med exakt samma struktur. Inköpet brukar dock vara något lägre, och nivåerna höjs snabbare.

En av dessa andrachansturneringar har nu vunnits av den svenske spelaren Forza Vaxholm, som därmed blev $13 356 rikare (prispotten delades mellan honom och tvåan Real H-Man enligt avtal). På delad femteplats hamnade Treezer från Hallstahammar, som därmed vann $2 226.

Gruppen pokerspelare som kan stoltsera med fem WSOP-armband är inte stor, men den växte nyligen med en medlem då Jeffrey Lisandro tog hem segern i £5 250 Pot Limit Omaha turneringen i World Series of Poker Europe (WSOPE) London. Lisandro vann sitt första armband år 2007, och knep sedan hela tre stycken under WSOP 2009.

London är även staden där British Poker Awards delas ut, och årets mottagare av utmärkelsen Årets Spelare blev Praz Bansi. Totalt delades elva utmärkelser ut, du hittar hela listan här nedan.

Bästa kontantspelare Neil Channing
Bästa turneringsspelare James Akenhead
Bästa nätspelare Chris Moorman
Bästa internationella spelare Phil Ivey
Bästa pokerliga The Nuts Poker League
Bästa pokerrum i Storbritannien Dusk till Dawn
Bästa bidrag till pokern Vicky Coren
Bästa pokerforum i Storbritannien Hendon Mob
Spelarnas val: Bästa nykomling Sam Trickett
Spelarnas val: Bästa allround-spelare Richard Ashby
Redaktionens val: Årets spelare Praz Bansi

På andra sidan Atlanten har pokersajten SpadeClub lagts ned. SpadeClub var en av de pokesajter som välkomnade spelare från USA. Man använde sig av ett system med månatlig medlemsavgift i ett försök att kringgå amerikansk spellagstiftning och att vara medlem i klubben kostade $20 per månad. Enligt Barry Shulman, ägare av Card Player Magazine, lägger man ned projektet SpadeClub eftersom man inte lyckats få det lönsamt. De 200 000+ medlemmarna har fått erbjudande om att istället ansluta sig till CardPlayer Poker, en del av ZEN Entertainment Network.

Sist men inte minst har det skett två förändringar på sponsringsfronten. Ferit Gabriellson, som nyligen lämnade Unibet, kommer att sponsras av NordicBet under Svenska Pokerförbundets Poker-SM på Malta. William Thorson lämnar även han sin sponsor, PokerStars, men inte för att gå över till någon annan utan för att han beslutat sig för att bara spela några få liveturneringar då och då för att få tid över till andra projekt.